Foto: niniatko
Recept mám niečo cez dva roky stiahnutý z internetu. Niečo som však ubrala, niečo pridala a niečo nahradila :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny. V pôvodnom recepte sa mandle nespomínajú, spomínajú sa tam orechy, no keďže je Amaretto mandľový likér, tak som ich nahradila (okrem toho orechy ja nejem a všade, kde sú, tam pchám mandle :D ).
-
2
Maslo a čokoládu si rozpustíme nad parou.
-
3
Pokým sa nám púšťa maslo a čokoláda a táto čokoládová zmes chladne, v Amarette si rozmiešame kávu. Pokiaľ sa vám zdá, že káva je príliš horká, dajte len jednu lyžičku, pokiaľ nie, dajte dve. Prípadne dajte len pol deci Amaretta a pol deci silnej kávy.
-
4
A pokiaľ nám čokoládová zmes chladne, nasekáme si za hrsť mandlí (ja som dala viac).
-
5
A keďže nám čokoládová zmes ešte stále chladne, tak si v miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, štipku soli a sódu bikarbónu.
-
6
Keď už máme čokoládovú zmes vychladenú, tak si v nej rozšľaháme vajíčka.
-
7
Opatrne prisypávame zmes múky a cukru a miešame.
-
8
Formu na muffiny vymastíme a vysypeme alebo vložíme košíčky alebo použijeme silikónovú formu (kto čo má). A dáme piecť. Pečieme pri 180 °C cca 20 minút (podľa toho kto má akú rúru, treba si odsledovať). Počas pečenia však rúru zbytočne neotvárame.
-
9
Po upečení muffiny necháme 5 minút vo forme a potom vyberieme.
2.mam ich zarucene stale doma
:-))))))