Alternatívna vianočka (fotopostup)

viola17 - fotkaviola17, 2. novembra 2014 20:22
Ďalšie recepty »
Alternatívna vianočka (fotopostup)Foto: viola17

Brázdením po internete som natrafila na jeden recept, lenže ako to u mňa vždy býva som ho pretransformovala do vlastnej podoby...

25 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
1 ks
2 dcl
štipka
podľa chuti
1 kocka
3 PL
2 PL
3 PL
4 ks
100 gramov
75 gramov
75 gramov
50 gramov
1 PL
 na potretie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Ohrejeme trochu kokosové mlieko *( namočíne kokos vo vode na noc 1:2 (kokos:voda), rozmixujeme a prelejeme cez gázu) a pridáme droždie- necháme nakvasiť. Preosejeme a navážime potrebne množstvo múky. Tento mix zmiešame, pridáme soľ, vlákninu, stéviu, karob, škoricu, trošku kurkumi pre lepšiu pamäť, nakysnutý kvások, vajíčko, ghee lieskovce a všetky ostatné zvyšné suroviny. *Prichádzajú do úvahy aj ine druhy mlieka...

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne vymiešame pokiaľ sa nám nebude odlepovať cesto

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme 2 hodinky kvasiť

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    cesto si rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme a zapletáme

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do remosky ( treba na to pevne nervy), poukladáme lieskovce ešte navrch potrieme žltkom a dame zapiecť cca 25 min? ( neviem presný čas ja to robím od oka, a pokiaľ na zapichnutej špajli nezostáva cesto). Ja som to piekla v remoske je možne to piecť aj v rúre (na 160°- 20 minút) Je chutná s džemom, pestom, maslom a čímkoľvek iným.

    Alternatívna vianočka (fotopostup) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist