Brázdením po internete som natrafila na jeden recept, lenže ako to u mňa vždy býva som ho pretransformovala do vlastnej podoby...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 dcl |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| 1 kocka |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
| 4 ks |
|
| 100 gramov |
|
| 75 gramov |
|
| 75 gramov |
|
| 50 gramov |
|
| 1 PL |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Ohrejeme trochu kokosové mlieko *( namočíne kokos vo vode na noc 1:2 (kokos:voda), rozmixujeme a prelejeme cez gázu) a pridáme droždie- necháme nakvasiť. Preosejeme a navážime potrebne množstvo múky. Tento mix zmiešame, pridáme soľ, vlákninu, stéviu, karob, škoricu, trošku kurkumi pre lepšiu pamäť, nakysnutý kvások, vajíčko, ghee lieskovce a všetky ostatné zvyšné suroviny. *Prichádzajú do úvahy aj ine druhy mlieka...
-
3
Poriadne vymiešame pokiaľ sa nám nebude odlepovať cesto
-
4
Necháme 2 hodinky kvasiť
-
5
cesto si rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme a zapletáme
-
6
Vložíme do remosky ( treba na to pevne nervy), poukladáme lieskovce ešte navrch potrieme žltkom a dame zapiecť cca 25 min? ( neviem presný čas ja to robím od oka, a pokiaľ na zapichnutej špajli nezostáva cesto). Ja som to piekla v remoske je možne to piecť aj v rúre (na 160°- 20 minút) Je chutná s džemom, pestom, maslom a čímkoľvek iným.









Diskusia k receptu