Foto: izabella929
Na tento víkend som upiekla vynikajúce rezy z trojakého piškótového cesta. Krém je obyčajný, mlieko, múka, maslo a cukor. Pre dochutenie krému som použila Zobraziť celý popisNa tento víkend som upiekla vynikajúce rezy z trojakého piškótového cesta. Krém je obyčajný, mlieko, múka, maslo a cukor. Pre dochutenie krému som použila punčový extrakt. Výborne sa hodil do krému.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto I: | |
3 ks |
|
120 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
na špičku noža |
|
Cesto II: | |
3 ks |
|
120 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
na špičku noža |
|
1 PL holandské |
|
Cesto III: | |
3 ks |
|
120 g |
|
100 g |
|
na špičku noža |
|
3 PL holandské |
|
4 PL |
|
Krém: | |
700 ml |
|
7 PL |
|
200 g |
|
2 bal |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
300 ml |
|
1 PL |
|
3 bal |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Na prvé cesto som si vymiešala 3 vajcia s cukrom do peny. Pridala som vodu.
-
2
Zmiešala som múku so sódou a preosievala som ju opatrne do cesta. Cesto som vyliala a upravila na plech vystlaný papierom. Rúru som nechala vyhriať na180 °C a piekol sa 10 min.
-
3
Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý. Vajcia s cukrom do peny, pridala vodu, zmiešala som múku so sódou a jednou lyžicou kakaa a preosievala do cesta. Vyliala na ďalší plech a keď sa prvý upiekol, druhý som dala piecť. Tiež sa piekol 10 min.
-
4
Pripravila som si cesto aj na tretí korpus. Vajcia s cukrom do peny, pridala som 6 PL vody, múku zmiešanú so sódou a 3 PL kakaa, vyliala na plech a upiekla.
-
5
Všetky upečené korpusy som nechala dobre vychladiť.
-
6
V mlieku som vymiešala múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Uvarilia som hustú kašu. Ešte do horúcej som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Pridala som punčový extrakt.
-
7
Krém som rozdelila na 3 časti. Jednu časť odložím do chladničky do druhého dňa, lebo koláč treba na noc dobre zaťažiť.
-
8
Na spodok som dala tmavší kakaový korpus. Nechala som zohriať džem na horúco a potrela som korpus... Treba chvíľku počkať s krémom, nech lekvár zaschne.
-
9
Potrela som ho prvou tretinou krému a položila na to biely korpus.
-
10
Biely korpus som opäť natrela horúcim džemom.
-
11
Na zaschnutý džem som natrela druhú časť krému.
-
12
A položila som tretí kakaový korpus. Takto je pre tento čas koláč dokončený. Predtým, než koláč zaťažím, nechám ho v chladničke 2 hodiny stuhnúť, aby som zabránila stekaniu krému na boky. Až potom položím na koláč knihu a uložím na ňu cukor. Treba odhadnúť približne koľko záťaže treba... Teraz som uložila 3 kg cukru. Nechám zaťažený vždy do rána.
-
13
Ráno som vrch koláča potrela odloženou treťou časťou krému.
-
14
Pripravila som šľahačku a potrela vrch, ale neuhladila som povrch, ale urobila som alpské kopce... A tieto kopčeky po pokrájaní zasypem na drobno krájanými skalkami teda orechami 3 druhov. Použila som kešu oriešky, lieskové a vlašské...
-
15
Zo šľahačky som vytvorila alpské pohorie...
-
16
Prajem vám dobrú chuť...
:-)
Len malu otazocku: Cesto 3 neobsahuje ziadnu múku? Dakujem, prajem peknu nedeľu.
Niet za čo, my ďakujeme za pekné recepty a fotografie, ktoré môžeme dať bez obáv na titulku.
PS: Vo Vašom recepte sme v surovinách pri ceste III dopísali múku (namiesto tej vody - tá je potom uvedená v postupe).
skvelé ! (ako vždy ...)
Už len uvariť kávičku a zahryznúť !
Zaujali ma tie "orechové skalky" určite vyskúšam.
Vďaka.