Alpské rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla vynikajúce rezy z trojakého piškótového cesta. Krém je obyčajný, mlieko, múka, maslo a cukor. Pre dochutenie krému som použila punčový extrakt. Výborne sa hodil do krému.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prvé cesto som si vymiešala 3 vajcia s cukrom do peny. Pridala som vodu.
  2. Zmiešala som múku so sódou a preosievala som ju opatrne do cesta. Cesto som vyliala a upravila na plech vystlaný papierom. Rúru som nechala vyhriať na180 °C a piekol sa 10 min.
  3. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý. Vajcia s cukrom do peny, pridala vodu, zmiešala som múku so sódou a jednou lyžicou kakaa a preosievala do cesta. Vyliala na ďalší plech a keď sa prvý upiekol, druhý som dala piecť. Tiež sa piekol 10 min.
  4. Pripravila som si cesto aj na tretí korpus. Vajcia s cukrom do peny, pridala som 6 PL vody, múku zmiešanú so sódou a 3 PL kakaa, vyliala na plech a upiekla.
  5. Všetky upečené korpusy som nechala dobre vychladiť.
  6. V mlieku som vymiešala múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Uvarilia som hustú kašu. Ešte do horúcej som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Pridala som punčový extrakt.
  7. Krém som rozdelila na 3 časti. Jednu časť odložím do chladničky do druhého dňa, lebo koláč treba na noc dobre zaťažiť.
  8. Na spodok som dala tmavší kakaový korpus. Nechala som zohriať džem na horúco a potrela som korpus... Treba chvíľku počkať s krémom, nech lekvár zaschne.
  9. Potrela som ho prvou tretinou krému a položila na to biely korpus.
  10. Biely korpus som opäť natrela horúcim džemom.
  11. Na zaschnutý džem som natrela druhú časť krému.
  12. A položila som tretí kakaový korpus. Takto je pre tento čas koláč dokončený. Predtým, než koláč zaťažím, nechám ho v chladničke 2 hodiny stuhnúť, aby som zabránila stekaniu krému na boky. Až potom položím na koláč knihu a uložím na ňu cukor. Treba odhadnúť približne koľko záťaže treba... Teraz som uložila 3 kg cukru. Nechám zaťažený vždy do rána.
  13. Ráno som vrch koláča potrela odloženou treťou časťou krému.
  14. Pripravila som šľahačku a potrela vrch, ale neuhladila som povrch, ale urobila som alpské kopce... A tieto kopčeky po pokrájaní zasypem na drobno krájanými skalkami teda orechami 3 druhov. Použila som kešu oriešky, lieskové a vlašské...
  15. Zo šľahačky som vytvorila alpské pohorie...
  16. Prajem vám dobrú chuť...