Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Za cudzojazyčný názov beriem zodpovednosť, varila som kuracie kúsky s brokolicou a
cestovinou v cesnakovo-
smotanovej omáčke so syrom, a to v jednom hrnci. Samotná príprava trvala kratšie ako
preklad:-)
1 - 2 porcia |
10 minút príprava |
7 - 10 minút tepelná úprava |
Postup
- Verzií na toto cestovinové jedlo rozšírené najmä v Amerike a pôvodom z Talianska je viac. Ja som ako prvú uvidela práve robenú v jednom hrnci. Inšpiráciu z Fb som si urobila po svojom a musím povedať, že sa jedná o chutné, rýchle a ľahko pripraviteľné jedlo. Alfredo bol zrejme taliansky kuchár - majiteľ reštaurácie.
- Postup:
očistený a posekaný cesnak som opekala na oleji, pridala som kocky kuracieho prsa, plameň zvýšila, aby sa mäso rýchlo opieklo, okorenila som ho a mierne osolila. Pridala som brokolicu, zaliala horúcim vývarom,
- prisypala cestovinu a pridala aj smotanu. Za častého miešania som celé dusila, kým sa cestovina neuvarila, t. j. pár minút.
- Do hotového som primiešala strúhaný taliansky syr. Tento máme veľmi radi a nie je ho veľa, také podarené menšie balenie, čo nám úplne stačí. Má výraznú chuť, preto ho netreba veľa a soliť treba tiež opatrne, hlavne ak je aj vývar slaný. Kto chce, môže si pridať ešte kúsok masla.
- Pridávam aj foto balenia cestovín, ktoré som použila, sú naozaj hotové za 3 minúty
- Hotové jedlo je najlepšie konzumovať okamžite, z tejto dávky vyjdú podľa apetítu 1-2 porcie.
- Dnes bolo krásne slnečno, ale fúkal nepríjemný studený vietor, tak na stolovanie na terase si ešte musíme počkať