Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Za cudzojazyčný názov beriem zodpovednosť, varila som kuracie kúsky s brokolicou a cestovinou v cesnakovo- smotanovej omáčke so syrom, a to v jednom hrnci. Samotná príprava trvala kratšie ako preklad:-)

1 - 2
porcia
10 minút
príprava
7 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Verzií na toto cestovinové jedlo rozšírené najmä v Amerike a pôvodom z Talianska je viac. Ja som ako prvú uvidela práve robenú v jednom hrnci. Inšpiráciu z Fb som si urobila po svojom a musím povedať, že sa jedná o chutné, rýchle a ľahko pripraviteľné jedlo. Alfredo bol zrejme taliansky kuchár - majiteľ reštaurácie.
  2. Postup: očistený a posekaný cesnak som opekala na oleji, pridala som kocky kuracieho prsa, plameň zvýšila, aby sa mäso rýchlo opieklo, okorenila som ho a mierne osolila. Pridala som brokolicu, zaliala horúcim vývarom,
  3. prisypala cestovinu a pridala aj smotanu. Za častého miešania som celé dusila, kým sa cestovina neuvarila, t. j. pár minút.
  4. Do hotového som primiešala strúhaný taliansky syr. Tento máme veľmi radi a nie je ho veľa, také podarené menšie balenie, čo nám úplne stačí. Má výraznú chuť, preto ho netreba veľa a soliť treba tiež opatrne, hlavne ak je aj vývar slaný. Kto chce, môže si pridať ešte kúsok masla.
  5. Pridávam aj foto balenia cestovín, ktoré som použila, sú naozaj hotové za 3 minúty
  6. Hotové jedlo je najlepšie konzumovať okamžite, z tejto dávky vyjdú podľa apetítu 1-2 porcie.
  7. Dnes bolo krásne slnečno, ale fúkal nepríjemný studený vietor, tak na stolovanie na terase si ešte musíme počkať