Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky fotorecept

janikbj - fotkajanikbj, 9. októbra 2017
Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky (fotorecept)
Foto: janikbj

viac asi tip ako recept, ale možno sa niekomu hodí :)

Suroviny

 (bravčová masť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky si nakrájame na mesiačiky, ideálne podobné, stredne veľké zemiaky. Zalejeme vriacou vodou, poriadne osolíme a od momentu, kedy začnú vrieť povaríme, 5 max. 10 min.

    Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech poriadne potrieme olejom alebo masťou, vysypeme horúce zemiaky a trochu ich v oleji/masti poobraciame. Ešte trochu osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a rascou a jemne poprášime hrubou múkou, ktorá nám na upečených zemiakoch spraví chrumkavú kôrku :)

    Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vyhriatej rúre pečieme na 180 - 200 stupňoch 40 - 60 min., treba kontrolovať. Ku koncu pečenia môžeme zapnúť horný gril, lebo zdola sú zemiaky pripečené viac. Základ je trpezlivo čakať, kým budú naozaj vypečené do chrumkava a dozlata. (Tým mojim na obrázku chýbalo asi 5 min. pod grilom, ale hlad bol silný, nemali šancu. No chrumkavé boli aj tak.)

    Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zemiaky, Prílohy a omáčky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Schuti som sa zasmiala. Aj moja dcéra hovorí, že hlad je zlý. O múke na zemiakoch som ešte nepočula, niekedy skúsim.
po predvareni je dobre ich v hrnci potriast,aby sa narusila obvodova struktura a ostali drsne,vtedy ani muku nie je treba.
1x haulu
ďakujem za komentáre. u nás doma pečené zemiaky idú, takže skúšame hocijaké variácie. so strúhankou som už robila, s hladkou múkou ešte nie. nabudúce :) aj to potriasanie skúsime. robili sme rozpučené pečené a tie boli tiež super (zemiaky uvarené vcelku v šupke, potom každý zemiak napoly rozpučený a zapečený so slaninkou alebo syrom ;) )
tieto s hrubou múkou robieva moja mamka odkedy si pamätám, a preto sú pre mňa aj tak nostalgicky podfarbené asi a o to viac obľúbené :D