Ajo blanco s mandľami a hroznom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do mixéra dáme mandle a cesnak a rozmixujeme ich na hladkú pastu. Pridáme vyžmýkaný chlieb a zmixujeme ho s pastou. Potom pomaly prilievame olej a nakoniec vodu. Všetko spolu znova dobre zmixujeme a ochutíme soľou a čerstvo pomletým korením.
  2. Hotovú polievku dáme vychladiť na 2 hodiny do chladničky. Dva celé ošúpané strúčiky cesnaku vložíme do oleja rozohriateho asi na 165 °C a pražíme asi 8 minút. Dáme vychladnúť a potom strúčiky rozpolíme. Vychladenú polievku podávame s hroznom a opraženým cesnakom, pokvapkanú olivovým olejom a posypanú opraženými mandľovými plátkami.