Majonéza pre šetrných

2010 - bez fotky2010, 8. apríla 2012
 Majonéza pre šetrných
Foto: 2010

Domaca lacna a rychla a bez vajiciek.? Vyskusane a co je dolezite aj ked som neveril ze by dve tekute latky ako mlieko a Zobraziť celý popisDomaca lacna a rychla a bez vajiciek.? Vyskusane a co je dolezite aj ked som neveril ze by dve tekute latky ako mlieko a olej vytvorili kremovu majonezu tu je dokaz....

5 minut minút
príprava

Suroviny

100  ml
100  ml
1/2 lyzicky
1/2 lyzicky
1/2 lyzicky
1 lyzicka lyzicky na farbu




Postup

  1. 1

    Tento recept vyzera ako totalna blbost aby sa z mlieka a oleja dala spravit majoneza...ale daa.Ziadne vajicka ani zemiaky ani smotana ...NIC

  2. 2

    Najdolezitejsie , vsetky prisady musia mat rovnaku teplotu!!!... inac vam to nepojde. Musite mat ponorny mixer a vysoku uzku nadobu.

     Majonéza pre šetrných - obrázok 2
  3. 3

    Plnotucne mlieko izbovej teploty dame do uzkej nadoby a prilejeme olej a pustime mixer na najrychlejsie pridavame olej ked chceme hustejsie . ....A za take 2 minuty sa stane zazrak mate kremovu majonezu.

     Majonéza pre šetrných - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec ochutime ako tradicne robime , ja som dal trosku soli , cukru , vinneho octu a tiez anglickej horcice na farbu ,( majoneza je velmi biela).Korenie a ostatne ochutiny som uz pridal samostatne do zemiakove salatu.

     Majonéza pre šetrných - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Pre tych co neveria ( ja som bol jeden z nich)... tu je dokaz.


cistinka
Ty si bol jeden a ja som druhá...tiež to počujem prvý raz. Šetrná moc nie som, ale stane sa, že vajcia nemám kúpené...dobrý nápad!
2010
@cistinka , hlavne kdo bol prekvapeny som bol ja , lebo ten salat chutil podobne ako keby som pouzil vajicka ? Naozaj neviem....Pre mna super napad hlavne tu u nas v teple ziadna salmoneza tym padom nehrozi.
cistinka
@2010 to je fakt... hlavne že chutí, a keď vyhovuje tvojmu mlsnému jazýčku, tak tomu aj verím :-)
marianne69
Vyborna alternativa,nie je taka tazka,robim podobne ,ale s hustym bielym jogurtom, postruham este najemno kyslu uhorku,doda tatarkovu chut.Ale s mliekom som neskusala.
martamm
Ja som robievala majonézu týmto istým spôsobom, ale s pridaním uvarených vajec, ani mi nenapadlo, že tam nemusia ísť, veru dnes vyskúšam, vudem robiť šalát, ďakujem, ukladám.
astheart
Olej s plnotučným mlékem taky emulguje. Důležitá je ta teplota a vysoké otáčky, proto ten ponorný mixér. Výborný recept. Ukládám.....
mamatata2
Ozaj super, aj salmonela nehrozí , aj cholesterol, aj keď názory na ten sa rôznia a aj sa ušetrí pri dnešnej cene vajec.Ktovie, či by to išlo aj z mlieka, ktoré vznikne zmiešaním vody a sušeného mlieka.
helca103
robievam ju naučila ma to jedna kolegyňa, ale robím aj z varených vajíčok ako @martamm obe sú dobré :-)
marijanka712
výborný nápad na letné šalátiky -ukladám do kk. Pred pár rokmi cca 10 som tiež niečo podobné robila , ale s mlieka, vareného zemiaku , ale medzi tým som si robila poriadky v receptoch a niekde som ho šibla do koša a teraz som hladala a nenašla bola by som rada keby ho sem niekto zavesil ak ho pozná tam nejdu ani vajíčka ani oleje je to majonéza pre žlčníkárov. Tá tiež bola taká na nerozoznanie od olejovo-vajíčkovej a hlavne lahko straviteľná .....
mia2404
tak to by ma v živote nenapadlo že takto sa dá urobiť majonéza , ukladám , škoda že už mám šalát hotový xixi
najaa
Ja túto majonezu robievam už roky je fantastická...
bonka
robievam ju už roky je naozaj vyborna a robim ju v klasickom mixeri
marijanka712
@viera1 dik ano tot , ale namiesto smotany skúsim dať mlieko , aby bola čo najdietnejšia , lebo 100% som tam dala mlieko to si pamätám , alebo vieš čo dám 10%smotanu a to bude fajn dík...., ale aj táto majenéza sa mi páči a preto aj túto odskúšam ...
1x altyn
evusik
čo ľudia nevymyslia.... vyskúšala som už všelijaké náhradné riešenia, ale nakoniec som sa ja tak vždy vrátila k pôvodnému receptu, asi preto, že u nás sa majonézové robí pár krát do roka.... teraz mám šalát už hotový, aj zemiakový aj kurací tak vyskúšam inokedy....
sovka62
Poznám už asi dva roky, na akejsi predvádzačke (kam ma nasilu dotiahol manžel, neznášam také akcie), nám predviedli "úplne najsuper mixér", ktorý dokáže nevídané veci, dokonca aj majonézu len z mlieka a oleja. A k nemu ešte zadarmo hrnce, panvice, pekáče, tiež "úplne najsuper", nikto v živote také nevyrobili, všetko za mizerných tisíc evri. Manžel by aj kúpil (veď preto som tam s ním išla, aby som mu v podobnej blbosti zabránila), ale nakoniec im zuby klapli na prázdno.
Prvé čo som urobila, keď sme sa vrátili domov, že som tú majonézu vyskúšala. A predstav si svete, dokázal to aj môj úplne obyčajný ponorný mixér, takže ten čas na prezentácii nebol celkom stratený. Už som ju odvtedy robila asi tri razy, viac nie, lebo jedlá s majonézou mávame výnimočne.
2010
@evusik , obchody zavrete , susedia na dovolenke ,zemiakovy salat skoro hotovy, maso na rezne nachystane a v ladnicke len 2 vajicka ( syn si robil omeletu na ranajky), co teraz?
2010
@sovka62 , presne aj u nas sa malo kedy pouziva majoneza na to staci aj z obchodu ale ani kysla smotana nebola ani jogurt...deti prisli na navstevu a vsetko daako zazrakom zmizlo z ladnicky.
nika60
Túto majonézu robievam už roky. Je od priateľky,ktorú trápi žlčník a inú ani kupovanú nemôže takže som ju skúsila a môžem len chváliť Chcela som ju dať aj na Varechu,ale kým som sa rozhýbala už je tu .Gratulujem je ozaj dobrá
nika60
Zabudla som ja ju robím v klasickom mixéri a dám len mlieko a olej cez dierku vo vrchnáku pomaly dolievam
lidia3
Robím tiež tuto majonezu a dokonca s nizkotučnym mliekom ,mlieko aj olej dam spolu a mixujem len chvilku mixerom z zepteru.
evanaaa
Niekde už bola spomenutá takáto majonéza, samozrejme, tu na Vareche, kde inde, ale som na ňu zabudla, musím si ju uložiť. Ale ešte by som chcela upozorniť na ten pridaný link od @domci4 , je tam videonávod aj na domácu vegetu, páči sa mi, musím vyskúšať aj to.
angiek
majonezu pouzivam mozno 2x do roka a to hellmansku light, doplnam bielym jogurtom, raz to risknem a vyskusam aj toto..
lopka1313
@sovka62 :D aj ja som na takej bola :D myslim ze to je ta firma, co tak drahe hrnce predava :D (aj ked tie hrnce su fakt super a aj moja mama ich doma ma) a odvtedy ju robime i my :D my sme vtedy nekupili, lebo bol drahy a k tomu moji rodicia jeden mixer-robot par dni predtym vyhrali na farskom plese v tombole :D ale ta majoneza je skvela :D skusala som ju hned na druhy den spravit :D a rovnako ako aj penovu kavu s mliekom z mraznicky, ktora tiez pojde len tym ich mixerom - cuduj sa svete, nas vyhrany dokazal oboje spravit tiez :D a dokonca tu majonezu teraz robim rucnym mixerom za 5 eur z tesca :D a staci len polotucné mlieko :D
marienka44
@2010 ,tych 100 ml oleja /asi obycajny rastlinny/ pridas hned naraz do mlieka alebo postupne po kvapkach ? Lebo v postupe si to nespomenul. Len ak chceme hustejsiu majonezu, prilejeme este olej. Prosim doplnit informaciu.
elekra
Šalát je už hotový, tak vyskúšam nabudúce. Aj pri klasickej majonéze je potrebné, aby suroviny mali rovnakú teplotu.
evicka63
recept funguje, robíme ho tiež už dlhšie a je to fajnové...
aroooo
no vedieť to skôr,šalát od soboty hotový,dala jogurt a kys. smotanu, polka aj zjedená,musela som nechať na zajtra pre kamošku. KK
lianka
@2010 , ja by som zdvihla palec hore hlavne za to, že je dietna a kvôli farbe by som navrhla dať štipku kurkumy?
2010
@marienka44 , ja som to robil prvy krat a vobec som tomu neveril takze som si s postupom moc velku hlavu nerobil , len s tym co si pamatam z domu ze vsetky suroviny musia mat rovnaku teplotu. Budem robit znova a potom pojdem na to ako na klasicku majonezu budem postupne prilievat, inac ma to tendenciu zhustnut trochu viac za par minut po tom ked prestanes mixovat.
smorko
robím ju už roky a môžem potvrdiť,že je dobrá
hankaanka
tiež robím asi 15 rokov len takúto majonézu, a som veľmi spokojná... pred nejakým časom ju dávali v relácii o varení, robila bývalá hlásateľka STV Nora Beňačková...
mariaklara
Poznám, ja ale používam len 0,5 % mlieko, lebo asi 2x sa mi nedalo z 1,5% vyšľahať.
janger
Tiez som toto uz niekde videla a reku, co to len moze byt aka majoneza! Nejako som tomu neverila. No ale teda vidim, ze ozaj sa da aj takto :-). Tak to niekedy skusim.
vlasatka
tento recept mám veľmi dávno, a je fakt super. tiež sa mi nechcelo veriť, keď som ho dostala, že je to možné aby sa tieto suroviny tak zmiešali, ale je to tak. Myslím, že to nie je iba o šetrení, aj keď to určite nie je zanedbateľné, ale predsa majonéza zo surových vajec je dosť riskantná / osobne nerobím/.
2010
Pracujeme na majoneze nie len pre setrnych ale hlavne pre tych co chcu dietovat - bez oleja + bez vajiciek ...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia