Bavorská Obatzda
mesačník Varecha, 21. júla 2023
Foto: Shutterstock
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Camembert nakrájame na veľmi tenké kúsky. Cibuľu ošúpeme, odkrojíme 2–3 plátky na ozdobu a uložíme do chladničky. Zvyšnú cibuľu rozpolíme a nakrájame na drobné kocky.
- 2
Rascu trochu rozdrvíme v mažiari. Camembert vložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Pridáme zmäknuté maslo a premiešame.
- 3
Pridáme smotanový syr a korenie a všetko spolu premiešame vidličkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a podľa potreby dochutíme. Ak nemáme radi surovú cibuľu, môžeme ju najprv osmažiť na panvici s 1 lyžicou oleja dosklovita.
- 4
Nátierku necháme odstáť, najlepšie 3–4 hodiny. Tesne pred podávaním ozdobíme kolieskami cibule.
Tiež syrová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pozravujem👍👍👍
Romadur je na to super! 👍