Kysnutý koláč s posýpkou

jenni - fotkajenni, 3. októbra 2014
Kysnutý koláč s posýpkou
Foto: jenni
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Kvások:
1 PL
250 ml
1/2 kocky
Cesto:
300 g
200 g
40 g
50 ml
3 PL
1/2 ČL
Posýpka:
105 g
80 g
80 g
70 g
1/2 ČL
Okrem toho:
500 g
500 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, rozdrobíme polovicu kocky droždia, premiešame a poprášime múkou. Kvások necháme za 10 minúť vzísť. V miske si zmiešame suroviny na cesto (múku, soľ, cukor a olej), pridáme kvások a vymiesime cesto, ku ktorému pridáme ešte 3 PL mlieka, aby sa všetky suroviny spojili. Cesto prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.

    Kysnutý koláč s posýpkou - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si umyjeme slivky a ringloty, tie potom osušíme, rozpolíme a vykôstkujeme. Plech na pečenie si vymažeme olejom. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika, preložíme na plech na pečenie, na cesto poukladáme slivky a ringloty.

  3. 3

    Pripravíme si posýpku z múky, cukru, alsanu, maku a škorice a na záver koláč posypeme posýpkou. Pečieme približne 25-30 min. pri teplote 180 stupňov.

    Kysnutý koláč s posýpkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

stacy77777
nádherné úvodné foto, o chuti vôbec nepochybujem,posýpka s makom nemá chybu
havino
chutný koláč, ja na makovú posýpku nedám dopustiť
ywett
lákavý koláč, mám rada s makom a ako vždy fotky sú nádherné!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia