Foto: jenni
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kvások: | |
1 PL |
|
250 ml |
|
1/2 kocky |
|
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
40 g |
|
50 ml |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
Posýpka: | |
105 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
70 g |
|
1/2 ČL |
|
Okrem toho: | |
500 g |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, rozdrobíme polovicu kocky droždia, premiešame a poprášime múkou. Kvások necháme za 10 minúť vzísť. V miske si zmiešame suroviny na cesto (múku, soľ, cukor a olej), pridáme kvások a vymiesime cesto, ku ktorému pridáme ešte 3 PL mlieka, aby sa všetky suroviny spojili. Cesto prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
2
Medzitým si umyjeme slivky a ringloty, tie potom osušíme, rozpolíme a vykôstkujeme. Plech na pečenie si vymažeme olejom. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika, preložíme na plech na pečenie, na cesto poukladáme slivky a ringloty.
- 3
Pripravíme si posýpku z múky, cukru, alsanu, maku a škorice a na záver koláč posypeme posýpkou. Pečieme približne 25-30 min. pri teplote 180 stupňov.
- 3
Diskusia k receptu