
Ryžový nákyp pre každého
Tento ryžový nákyp môže naozaj každý, aj celiatici. Je ho akurát aj na mlsanie aj...

Tvarohová roláda s jahodami
Spravíme si sneh, pridame cukor este trochu vymiešame, dame zltky , muku a kypr. prasok....

Dusený kel s klobásou
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené...

Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...

Zaváraná cvikla s cuketou a cibuľou
Príliš veľa cukety na záhradke, cvikla väčšia ako mužská dlaň, nuž čo s tým......

Chlieb
Tento recept som si požičala od @eraserhead , postup pri výrobe som si upravila a toto...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Koláčiky z tvarohového kysnutého cesta
Najprv v troške mlieka nechám napučať droždie s cukrom. Do misky si dám vajce, pr. cukor...

Vláčny zimný perník
Keď som naposledy jedla perník od mojej mamy, zdal sa mi byť príliš suchý, preto...

Mäkké medovníčky
Podľa tohto receptu sa u nás doma pečú medovníčky od nepamäti. Pridávam ho tu hlavne pre...

V trúbe pečené zemiakové mesiačiky
Takto pripravené zemiaky sú najmä zdravé, lebo sú pečené bez tuku. U nás sú veľmi v obľube,...

Kozľacie mäso so šalviou
Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa ,...

Rodinný vlašský šalát
Z času na čas ma napadne urobiť tento fajn šalátik, čomu sa moja rodinka iba poteší,...

Bielkový chlebíček
... starý dobrý recept... mala som v mrazničke bielka ešte od Vianoc, tak som upiekla...

Hrnčekový kokosový koláč bez vajíčka
Toto je rýchly a jednoduchý koláč, ktorý zvládne aj začiatočník. Rýchlo sa upečie a ešte...

Sedliacky chlieb
Slaninu opečieme a necháme stiecť od výpeku (podložíme panvicu napr. utierkou). Chleba vydlabeme. Zmiešame...

Náš domáci kečup
Tento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča, pretlaku, paradajkovo-cesnakovej...

Cuketovo-kôprový prívarok
Sezóna cukety je v plnom prúde a tentokrát som ju využila na výborný prívarok.

Pečený jahňací krk
Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa...

Šaltibarščiai - litovská studená cviklová polievka
Šaltibarščiai, v preklade "Studený boršč", je jedno z litovských národných jedál, ku ktorému som...

Hubový tatársky biftek
Ja osobne veľmi jedlá z hríbov neobľubujem, ale popri manželovi som sa naučila predsa len niektoré...

Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...