Púpavový sirup
Púpavový sirup

Púpavovo-karamelový sirup

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 14:52

Tento moderný sirup kombinuje jemnú horkastú chuť púpavových kvetov s karamelovou sladkosťou. Je ideálny ako doplnok do limonád, čajov, alebo ako sladká poleva Zobraziť celý popisTento moderný sirup kombinuje jemnú horkastú chuť púpavových kvetov s karamelovou sladkosťou. Je ideálny ako doplnok do limonád, čajov, alebo ako sladká poleva na dezerty. Svieži kvetinový tón dodáva nápoju ľahkosť a moderný estetický nádych.

5-6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
500 ml
200 g
1 PL



Postup

  1. 1

    Púpavové kvety jemne prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  2. 2

    V menšom hrnci privedieme vodu k varu.

  3. 3

    Pridáme kvety a necháme variť na miernom ohni 10 minút, aby sa uvoľnila chuť a farba.

  4. 4

    Kvety scedíme cez jemné sitko a tekutinu vrátime do hrnca.

  5. 5

    Pridáme kryštálový cukor a miešame, kým sa úplne nerozpustí.

  6. 6

    Pridáme citrónovú šťavu pre stabilnú zlatú farbu.

  7. 7

    Necháme sirup variť ešte 5–7 minút, aby zhustol.

  8. 8

    Sirup nalejeme do čistých fliaš a necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke až 2 týždne.

Diskusia k receptu