Púpavovo-karamelový sirup
Tento moderný sirup kombinuje jemnú horkastú chuť púpavových kvetov s karamelovou sladkosťou. Je ideálny ako doplnok do limonád, čajov, alebo ako sladká poleva Zobraziť celý popisTento moderný sirup kombinuje jemnú horkastú chuť púpavových kvetov s karamelovou sladkosťou. Je ideálny ako doplnok do limonád, čajov, alebo ako sladká poleva na dezerty. Svieži kvetinový tón dodáva nápoju ľahkosť a moderný estetický nádych.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Púpavové kvety jemne prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- 2
V menšom hrnci privedieme vodu k varu.
- 3
Pridáme kvety a necháme variť na miernom ohni 10 minút, aby sa uvoľnila chuť a farba.
- 4
Kvety scedíme cez jemné sitko a tekutinu vrátime do hrnca.
- 5
Pridáme kryštálový cukor a miešame, kým sa úplne nerozpustí.
- 6
Pridáme citrónovú šťavu pre stabilnú zlatú farbu.
- 7
Necháme sirup variť ešte 5–7 minút, aby zhustol.
- 8
Sirup nalejeme do čistých fliaš a necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke až 2 týždne.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu