
Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Cestoviny s bazalkovým tofu
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...

Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

Domáca tarhoňa
Nemám rada strojovú tarhoňu. Keď nemám skvelú maďarskú a mám čas a chuť, vyrábam si...

Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....

Cestoviny s detskou krupičkou
Krupicovú kašu pozná každý. Nezabudnuteľné jedlo nášho detstva....

Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
Tak málo ingrediencií Vám bude stačiť na tento rýchly a výborný recept. Poďme spolu na to....

Petržlenové cestoviny
Cestoviny a rôzne pesto k tomu, to je vcelku obľúbená kombinácia. Ale čo tak staviť...

Baklažánové cestoviny s kuracím steakom
Už je apríl, a priznávam, že človek už má celkom dosť takého toho zimného varenia....

Bezlepkové tekvicové tortellini
Tekvicové tortellini sú príjemnou zmenou v dennom jedálničku. Najmä teraz na jeseň, v sezóne tekvíc, sa ich oplatí vyskúšať....

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Omáčka s morskými plodmi na špagety
Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany
Klasika, ktorá nesklame – tentokrát v bezlepkovej verzii....

Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate
Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Tortellini s maslom, kyslou smotanou a bylinkami
Ked še neda, ta še neda... Pre nedostatok času som dnes mala takýto rýchly obed...

Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

Cestovinový šalát s klíčkami mungo
Mungo fazuľku mám doma vždy, používam ju výhradne na klíčky. Väčšinou ňou posýpam šaláty....

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....