Foto: Richard Gerényi
Jahody sa tento rok oneskorili, takže u nás na severe je ešte jahodová sezóna v plnom prúde. Aj preto som do dnešných receptov zaradila jahodovú penu. Je to pre mňa chuť detstva, s bielkami nám robila ovocné peny mamka. Keďže so surovými vajcami je v profesionálnej kuchyni problém, môžu sa používať len pasterizované, nahradila som sneh z bielkov šľahačkou.
Ak chcete urobiť rýchly obed alebo večeru, ktorá v teple nezaťaží trávenie, navrhujem napríklad kalerábový prívarok. Možno ho jesť aj samotný alebo s hocijakou prílohou zo zemiakov. Kto ho chce sýtejší, môže si dať k nemu vajíčko. Robím k nemu stratené vajce. Ale pokojne to môže byť len vajce na tvrdo alebo na hniličku.
Zapekaný baklažán tiež patrí do kategórie ľahko stráviteľných a sviežich jedál. Príprava trvá síce trochu dlhšie ako pri prívarku, ale je to lahôdka.
Rovnako ako králik – na dedinách, kde sa vo veľkom chovali, bol niekedy považovaný za podradnejšie jedlo. Pohľad na jeho cenu v supermarketoch vás ale vyvedie z tohto omylu. Králičie mäso je veľmi zdravé a aj chutné. Stačí mať dobré recepty, podľa ktorých ho pripravíte. Dúfam, že vám bude chutiť!
sú ľahko dostupné, príprava je popísaná bez zbytočných cudzích názvov...
Určite si mnohí z nás pochutia na jej receptoch :-))