Zdravie na prvom mieste, naučme sa preto spomaliť a relaxovať

PR servis, 19. decembra 2019     4 minúty čítania

INZERCIA - Vianoce sú sviatkami pokoja a mieru. Pre mnohých sa však nesú skôr v znamení hektiky a stresu. Nielen v práci, ale aj doma. Všetko chceme mať dokonalé, upratané, napečené, vyzdobené. Stihnúť nakúpiť všetky darčeky a v práci nepremeškať koncoročné termíny.



Foto: Alpa

Prečítajte si pár našich tipov, ako minimalizovať stres a navodiť si pekné pocity:

1. Dobročinnosť
Vianoce sú (aj) o darčekoch. Hlavne deti sa na rozbaľovanie pod stromčekom veľmi tešia. Koľko darčekov je akurát, necháme na vaše zváženie. Naša rada smeruje tam, kde je hojnosti málo - materiálnej, aj duchovnej. Kde chýbajú peniaze alebo blízki ľudia a rodina. Skúste v tomto predvianočnom čase obdarovať niekoho, kto je sám alebo trpí núdzou. Existuje veľa zbierok pre deti v detských domovoch, no viete koľko seniorov býva samých? Porozhliadnite sa po susedstve a skúste obdarovať opustenú babičku alebo dedka. Odniesť im vianočné pečivo, časopis, krížovky alebo zbožňovanú Alpu. Verte nám, 9 z 10 seniorov by Ježiška poprosili o francovku, pretože ich sprevádza životom celé desaťročia.

2. Domáca pohoda
Upratať si treba, veď každý sa tak cíti doma lepšie. No netýrajte sa tepovaním gaučovky a kobercov, umývaním okien za každú cenu, hoc aj na poslednú chvíľu. Radšej si pustite vianočné pesničky Karla Gotta, nalejte vaječný likér, porozprávajte sa s deťmi, zahrajte si s nimi spoločenské hry, prečítajte knihu, vykrajujte medovníky. Robte čokoľvek vás baví, len sa nestresujte. Celé zimné obdobie je o tom, že treba spomaliť, byť viac s blízkymi a rozprávať sa.

3. Stretávajte sa s priateľmi
Toto je ideálny čas. Spoločné zážitky, dlhoročné priateľstvá a putá, ktoré neprekryje ani čas. Pozvite ľudí, ktorých počas roka neviete stretnúť na vianočný punč, zavolajte ich k sebe na čaj, či pohár vína. Všetko ostatné počká. Ako vravievali naši starí rodičia, robota nie je zajac, neutečie, no ľudský život je krehký a náš čas vzácny. Uvidíte, že takéto výnimočné stretnutia vás nabijú energiou a naplnia šťastím.

4. Zdravie ako priorita
Starať sa o svoje zdravie telesné, no v neposlednom rade aj to psychické si zvoľte ako prioritu v živote. Žijeme rýchlu dobu, stres je všade okolo nás a o negatívne vplyvy z okolia nebýva núdza. Kompenzujte ich starostlivosťou o seba, o svoje telo. Zároveň dbajte na rodinnú harmóniu, naučte sa spomaliť, vypnúť a relaxovať. Čo vám robí radosť, to podporujte, čo vám robí starosť, to pustite.



Foto: Alpa

Spoločnosť ALPA je tu už od roku 1906. Je súčasťou skoro všetkých domácností a takmer každý z nás pozná nejaký overený trik s Alpou, ktorý podedil od babičky.

ALPA ďakuje za priazeň v roku 2019 a želá nech Vám hviezda zdravia svieti aj v roku 2020.

www.alpa.sk








 



TOPlist