Foto: Shutterstock
Chladivý jogurtový dezert bude mať jemnejšiu štruktúru, ak naň použijete tučný jogurt, v ktorom je minimum vody. Ideálne je nechať jogurt niekoľko hodín alebo cez noc odkvapkať na sitku, aby sa zbavil prebytočnej tekutiny.
Ochutený mrazený jogurt porciujeme lyžicou na zmrzlinu, servírujeme ho do misiek či papierových téglikov alebo podávame medzi dvoma sušienkami. Tie zastúpia aj chrumkavý kornútik.
Mrazený jahodový jogurt
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
1. Jahody nasypeme do hrnca a primiešame med. Privedieme do varu a necháme rozvariť. Potom jahody ponorným mixérom rozmixujeme, prepasírujeme a necháme vychladnúť.
2. Po vychladnutí vmiešame jahodovú omáčku do jogurtu. Ochutený jogurt preložíme do uzatvárateľnej nádoby a dáme na 3 hodiny mraziť.
3. Potom jogurt rozmixujeme a znovu dáme na 3 hodiny mraziť.
Podľa tohto základného receptu si môžete vyrobiť aj mrazený jogurt s iným ovocím - s mangom, jablkom či limetkou. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutí.
S limetkovou príchuťou
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
Limetky umyjeme, kôru nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. V šťave rozmiešame kryštálový cukor, pridáme kôru a jogurt. Primiešame dotuha vyšľahanú smotanu. Necháme do druhého dňa mraziť. Potom rozmixujeme a opäť zmrazíme.
S príchuťou manga
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
Ošúpané a nakrájané mango rozmixujeme spoločne s medom a citrónovou šťavou. Potom do ovocného pyré zamiešame tučný biely grécky jogurt. Minimálne 6 hodín mrazíme, potom rozmixujeme a opäť zmrazíme.
S jablkovou príchuťou
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
Nastrúhané jablko, vodu, kryštálový cukor a vrecúško šípkového čaju varíme asi 15 minút. Potom vrecúško vyberieme a jablko rozmixujeme. Vmiešame jogurt. Mrazíme 6 hodín, potom rozmixujeme a opäť zmrazíme.
Diskusia k článku