Foto: Pravda - Robert Hüttner
Bol taký neškodný a taký autentický, že sa mohol konzumovať i hrabľami! Zvykol som si naň a dodnes naň spomínam, ale dodnes ho aj pripravujem. Základom je fazuľa, mrkva, menšia hlávka cesnaku, veľká cibuľa, menší zeler a hodne zemiačikov. Pri príprave tejto diétnej špeciality môžete „schosnovať“ i včerajšiu zeleninovú polievku. Petržlenová vňať, majorán a tymián to všetko napravia. Dnes štruktúru záhradníckeho gulášu vylepšujem i sušenými paradajkami a sójou z konzervy. Zeleninu poduste na oleji a zemiaky do gulášu pridajte predvarené. Finiš prípravy je dôležitý. Použite mletú papriku, guláš pošteklite lyžičkou medu a nasekanú petržlenovú vňať použite až pri porciovaní jedla.
Čo k tomu? Nuž chrumkavý bosniak posypaný hrubou soľou a pohár orosenej dvanástky.
Diskusia k článku