Tak toto je kompletná zostava dám, ktoré sa stretli v škole varenia Radosť variť. Varecháčky, ktoré z nášho portálu poznáte pod nickmi Ancicka, Lekorica, Gabrieladominik, Erikapasinska, Rennatte, výherkyňa SMS súťaže Ivanka, ďalej Kukulienka71 a Babkamt (na fotografii zľava doprava) si nahodili naše zástery, navzájom sa zoznámili a niečo nové sa spoločne naučili. Lekorica kvôli kurzu merala cestu z Dolného Kubína a Ancicka dokonca až zo Spišského Podhradia. Kurz na tému Náhrady múk viedla Silvia Horecká (na fotografii v strede), odborníčka na zdravú výživu a dvojnásobná blogerka roka v kategórii gastronómia (2014 a 2015), ktorá všetkých ohúrila svojimi vedomosťami a dobrými radami.
Pssst, dámy pozorne počúvajú sympatickú lektorku Silviu, aby vedeli, čo ich čaká a neminie. Plán začína byť jasný - v dvoch skupinách upiecť gaštanový koláč, citrónovo-zázvorové koláčiky a uvariť zemiakovo-batátové gnocchi.
Začíname pečením. A hneď sme sa pozastavili pri obyčajnom masle, ktoré Silvia uprednostňuje pred rôznymi rastlinnými tukmi.
Do obidvoch sladkých koláčikov sa pridávalo acidofilné mlieko, ktoré lektorka odporúča používať, pretože obsahuje menej laktózy, než to obyčajné.
Máme tam všetko? Kontrola musí byť!
Aha, čo už máme nachystané, tešia sa Babkamt, Lekorica, Kukulienka71 a Ancicka.
Nie je silikónová forma ako silikónová forma. Dozvedeli sme sa, že aj ich farba je dôležitá. Odborne podkutá lektorka odporúča používať tie s menej agresívnymi farbami, najlepšia je vraj "cumlíková" farba.
Cesto na citrónovo-zázvorové koláčiky je pripravené, šup s ním do formičiek.
Neviete, ako vonia sladké drievko? Ivanka už jeho voňavé tajomstvo odhalila...
Koláčiky sú upečené. Ale niečo tu nesedí! Zdá sa, že ich pár už záhadne zmizlo :)
K slovu prichádzajú uvarené gaštany...
... aby z nich vznikol takýto chutný koláč.
Zemiakovo-batátové cesto. Zatiaľ to veru nevyzerá, že z neho budú krásne gnocchi.
Piplačka s tvarovaním gnocchov ešte neskončila, ale na úsmev si Rennatte, Ivanka, Gabrieladominik a Erikapasinska dôvod našli aj tak.
A teraz ich už len uvariť...
K teplým gnocchom sa bude podávať bazalkové pesto...
... a neplánovane aj domáci kozí syr, ktorý nám priniesla ochutnať Ancicka. Bol vynikajúci! Aj tie gnocchi :)
Čo sme si navarili, to sme si aj zjedli, veď ako inak. A chutilo nám! Ak sa chcete zúčastniť ďalšieho kurzu aj vy, neváhajte a zapojte sa do júnového kola našej súťaže Varíme s Varechou.
Vyskúšajte aj vy dobroty, aké pripravili naše výherkyne:
Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse
Samozrejme, rozumieme tomu, že by ste si chceli k tváram našich víťaziek priradiť ich mená, teda nicky, pod ktorými fungujú na Varecha.sk, a preto sme sa rozhodli doplniť ich pod niektoré fotografie v článku. Tak odhaľte spolu s nami toto malé tajomstvo : )