Nechajte ho vychladnúť
Pred zdobením nechajte korpusy cupcakes úplne vychladnúť. Ak by boli ešte vláčne, krém by sa začal rozpúšťať a nedržal by na cupcaku tvar.
Chladiaca mriežka
Chladiaca mriežka je maličkosť, ktorá sa vám ale určite vyplatí. Je to trik, ktorý robí skutočné divy! Akýkoľvek korpus bude vďaka nej chladnúť postupne a para sa nebude zrážať v spodnej časti korpusu.
Kliešte na zmrzlinu
Nedarí sa vám košíčky naplniť rovnakou dávkou cesta? Zaobstarajte si dávkovacie kliešte na zmrzlinu. Kúpite ich v niekoľkých rozmeroch a každý váš košíček bude jeden ako druhý.
Miešajte rýchlo
Pri príprave korpusov postupujte rýchlo a miešajte len tak dlho, ako je to k spojeniu všetkých ingrediencií nevyhnutné. Do cesta by ste nemali „vmiešať“ príliš veľa vzduchu. Len tak bude držať korpus správny tvar a konzistenciu.
Teplotou 170 °C nič nepokazíte
Jedna univerzálna rada pre pečenie korpusov - priemerná teplota, ktorou nič nepokazíte, je 170 °C. Občas sa jednoducho môže stať, že sa vám z pamäte niektoré údaje vykotúľajú …
Doba pečenia
To isté platí i pre dobu pečenia. Pokiaľ sa vám recept „nejako nezdá“, môžete si dobu pečenia odvodiť od univerzálneho pravidla - pri košíčkoch štandardnej veľkosti približne 20 minút, pri mini košíčkoch potom znížte čas pečenia na 10 minút.
Spýtajte sa na špajle
Ak si nie ste úplne istí, či je korpus dostatočne upečený, skúste test so špajľou. Pokiaľ po zapichnutí do cesta vyjde suchá, je hotovo. Všeobecne potom platí, že je vždy lepšie piecť o minútu kratšie, než o minútu dlhšie.
Diskusia k článku