Vera Wisterová varí rada a rýchlo:
Za sporákom nechcem stráviť polovicu života

Nora Krchňáková, TV Varecha, 1. decembra 2020     3 minúty čítania

Moderátorka Vera Wisterová pri varení preferuje rýchle recepty, čo ale majú najradšej jej synovia?



Úspešná moderátorka Vera Wisterová nám v TV Varecha pripravila malé chutné kuracie fašírky, ktoré pravidelne varí aj doma svojim dvom synom.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Aký je váš vzťah k vareniu?

Varím rada a rýchlo. Väčšinou overené recepty, a ak sa rozhodnem vyskúšať niečo nové, nie sú to nejaké komplikované experimenty. Raz by som sa chcela naučiť variť ako v reštaurácii, s tými všelijakými ozdobami na tanieri. Možno keď budem v dôchodku...

Ako a kde ste sa naučili variť?

Keď som bola malá, vždy som varila s mojou babičkou. Pochádzala z Liptova, a tak sme spolu robievali všetky klasické jedlá – bryndzové halušky, strapačky, rôzne koláče. Zdedila som po nej zošit s receptami, do ktorého si lepila recepty z časopisov a písala k nim svoje poznámky.

Čo majú radi vaši synovia a čo im najčastejšie varíte?

Moji synovia majú najradšej jedlá mojej mamy. Vysmážané mäsko, perkelt, zemiakové placky, všelijaké polievky. Ja sa prácne snažím napodobniť jej kuchyňu, ale na staré mamy sa skrátka nechytáme.

Ako sa stravujete vy? Musíte sa obmedzovať, aby ste si udržali peknú postavu?

Mám také obdobia, niekedy sa stravujem extrémne zdravo a niekedy sa opustím a jem piate cez deviate. Ja si, žiaľ, musím dávať pozor na to, čo jem. Priberiem aj keď sa dlhšie zahľadím na výklad v cukrárni. V pohode prežijem bez čipsov, ale zmrzliny v lete sa len tak ľahko nevzdám.

Koronakríza prinútila mnohých zlepšiť kuchárske umenie, či dokonca naučiť sa novým kúskom. Ako to bolo u vás?

Ja som tiež strávila za sporákom neporovnateľne viac času ako predtým. Nekváskovala som, ale zato som varila niekoľkochodové obedy a večere. Zlepšila som recepty na rizoto, pečené kura a zdokonalila som moje polievky. Ale som rada, že toto obdobie je už za nami. Za sporákom by som nerada strávila polovicu života.

Pozrite si videorecept, ktorý Vera Wisterová nakrútila v štúdiu TV Varecha:






Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist