Slovensko chutí svetovo

Andrea Červenková, 29. novembra 2013     3 minúty čítania

V druhom ročníku gastronomického podujatia ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA vám vyše 30 reštaurácií zo všetkých ôsmich krajov Slovenska ponúkne zážitok z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálneho personálu.


Foto: Shutterstock


Nielen v lete Slovensko dokáže prekvapiť svojimi chuťami. Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a v Košiciach to dobre vedia, preto v období od 15. januára do 16. februára 2014 pripravili pre všetkých gurmánov ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA. Vrámci neho budú ponúknuté návštevníkom renomovaných reštaurácii tri jedlá pripravené podľa vopred stanovených tém:

• špecialita šéfkuchára, pri ktorej šéfkuchár predstaví to najlepšie zo svojho kulinárskeho umenia,
• recepty našich mám, jedlá pripravené podľa starých receptov,
• chute regiónov, v ktorých návštevníci vychutnajú lokálne a sezónne suroviny.
Z týchto troch jedál si zákazníci vytvoria vlastné degustačné menu.

Svoje kulinárske umenie predvedú tí najznámejší šéfkuchári, medzi inými i Jaroslav Žídek, Marián Filo, Igor Čehy, Michal Konrád, Gabriel Kocák.


Foto: GURMÁN - club


Aj tento rok môžu gurmáni využiť Gurmán busy, ktoré ich počas jednej gastronomickej jazdy prevedú vždy tromi reštauráciami, v ktorých môžu ochutnať dohromady šesť jedál. Návštevníci okrem výborných jedál a gurmánskych zážitkov spoznajú zákulisie reštaurácií – vydajú sa na exkurziu majstrovských kuchýň spolu so šéfkuchármi.

Tento rok je pre návštevníkov Zimného festivalu jedla pripravená aj novinka – Gurmán víkendy. So zvýhodnením až do výšky 50 % si gurmáni budú môcť zakúpiť Poukaz na Gurmán víkend a spojiť tak zážitok z dobrého jedla s príjemným ubytovaním a wellness.

Ako podotkol riaditeľ festivalu Radoslav Nackin: „Veríme, že účasť bude v porovnaní s minulým rokom dvojnásobná. Sme optimisti, pretože sa nám do projektu podarilo po prvýkrát zapojiť reštaurácie zo všetkých ôsmich krajov.“

Pridajte sa teda aj vy - podporte regióny, tradíciu dobrého varenia a ochutnajte špeciality slovenskej gastronómie.

Všetky informácie sú zhrnuté na webe www.zimnyfestivaljedla.sk, kde sú dostupné ceny, informácie o predaji Degustačných kupónov, zoznamy reštaurácií a ich menu, informácie o Gurmán busoch a Gurmán víkendoch a predaji Darčekových poukazov vhodných napríklad aj ako vianočný darček. Predpredaj v tomto roku začína už 2. decembra.



Diskusia k článku







 



TOPlist