Foto: Pravda
Fedor Malík
Ľudia hlavami krútili. Roky šli a noví majitelia sa usilovali. Citlivo obnovovali stavania. Lenčova vináreň a reštaurácia dnes patrí v Modre k tým najlepším. Pečené kolená, grilované rebierka, jelenie ragú, grilovaný pstruh, zubáč na bylinkách... Pozri recepty na Pizzu pre celú rodinu Na programe leta je „pizza–program“. V ponuke je štyridsať druhov pizze na modranský spôsob. Kuchár Ivan má novú pec a cesto si pripravuje podľa vlastného receptu. Hladká múka, olivový olej, smotana... viac vám neprezradí. Keď vám však pizzu prinesú na veľkom tanieri, zbehnú sa vám neposlušné slinky.
Vo dvore rozvoniavajú oleandre a do veľkých čiaš sa nalievajú Ludvikove kvapalné zázraky... Nedal som sa dlho prehovárať. Objednal som si tú menšiu, tristogramovú. Dostal som chuť na slivkovú. Slivky som si bol v kuchyni obzrieť.
Neboli to žiadne „vriťhádzalky“, žiadne „klokotačky“, boli to pravé bystrické. Šárku sme do Modry nepustili! Pizza bola skvelá, chrumkavá a voňala škoricou. Takú podobnú, lenže vtedy to bol slivkový koláč, robievala i moja nebohá mať...
Dal som sa uniesť. Bolo sa treba vrátiť. Objednal som si ešte pohár polosuchého neronetu. Ročník 2009. Skvelé Ludvikovo červené...
slivkovu pizzu nepoznajú ani taliani.