Foto: Pravda - Ivan Majerský
Fedor Malík
Nuž neviem, precestoval som pol sveta a ochutnal stovky jedál. Zodpovedne však vyhlasujem, že dobré jedlo vo mne nikdy nenaštartovalo sexuálnu aktivitu... Pozri recepty na tému Jedlo a sex Ruský originál monografi e Boľšaja kulinarnaja kniha prináša celkovo 1 555 receptov. Erotická kuchyňa uvádza 49 (vraj) lascívnych návodov na prípravu šalátov, polievok, hlavných jedál, nápojov a dezertov.
K erotickým šalátom by mal patriť napríklad cviklový šalát s cesnakom, cibuľový s orechmi a majonézová treska. Erotických polievok je pomenej. Najúčinnejšia je vraj „ženská hanblivosť“.
K hlavným afrodiziakálnym jedlám radia ruskí autori zapečené hríby, margarínové špagety, rybie kotlety s dusenou kapustou, peľmene Sibírska láska, kurací šašlík a zelerovú fašírku.
Kulinársku fantáziu nehľadajte ani v ruských „erotických“ nápojoch a dezertoch. Vzrušilo by vás napríklad varené červené víno s mrkvovo– pomarančovým šalátom? Mňa určite nie.
Ja však nie som smerodajný. Možno i preto, že v časomiere veku už neúprosne ťahám na sedemdesiatku...
Diskusia k článku