Fedor Malík:
Sibírska láska

Fedor Malík, 1. júna 2011     2 minúty čítania

Tisíce kuchárskych kníh, tisíce televíznych relácií.


Foto: Pravda - Ivan Majerský

Fedor Malík


Varí sa všade a varia všetci. Celebrity, politici, umelci, krásne devy s bujným poprsím i nadupaní atléti s krátkymi strihmi na hlavách. Tí naposledy menovaní sa prednostne venujú „erotickým jedlám“...

Nuž neviem, precestoval som pol sveta a ochutnal stovky jedál. Zodpovedne však vyhlasujem, že dobré jedlo vo mne nikdy nenaštartovalo sexuálnu aktivitu... Pozri recepty na tému Jedlo a sex Ruský originál monografi e Boľšaja kulinarnaja kniha prináša celkovo 1 555 receptov. Erotická kuchyňa uvádza 49 (vraj) lascívnych návodov na prípravu šalátov, polievok, hlavných jedál, nápojov a dezertov.

K erotickým šalátom by mal patriť napríklad cviklový šalát s cesnakom, cibuľový s orechmi a majonézová treska. Erotických polievok je pomenej. Najúčinnejšia je vraj „ženská hanblivosť“.

K hlavným afrodiziakálnym jedlám radia ruskí autori zapečené hríby, margarínové špagety, rybie kotlety s dusenou kapustou, peľmene Sibírska láska, kurací šašlík a zelerovú fašírku.

Kulinársku fantáziu nehľadajte ani v ruských „erotických“ nápojoch a dezertoch. Vzrušilo by vás napríklad varené červené víno s mrkvovo– pomarančovým šalátom? Mňa určite nie.

Ja však nie som smerodajný. Možno i preto, že v časomiere veku už neúprosne ťahám na sedemdesiatku...




Diskusia k článku







 



TOPlist