Osobnosti:
Šéfkuchár z Áno, šéfe Jaroslav Žídek bol online na Pravda.sk

Varecha.sk, 30. marca 2011     2 minúty čítania

Pýtali ste sa online šéfkuchára Jaroslava Žídeka.


Foto: Pravda - Ivan Majerský

Šéfkuchár Jaroslav Žídek


Šéfkuchár Jaroslav Žídek, je už niekoľko týždňov hviezdou nielen vďaka jeho kuchárskemu umeniu. V zákulisí slovenských reštaurácií v relácii Áno, šéfe pomáha majiteľom podnikov zlepšiť kvalitu ich reštaurácií. Nielen o tejto časti jeho práce sa však môžete dozvedieť viac, ak ste mu poslali svoju otázku. Vo štvrtok 31.3.2011 odpovedal online na portáli Pravda.sk .

Jaroslav Žídek, pôvodom z Čiech pôsobil v pražských reštauráciách Kampa Park, Aqua restaurant, Barock restaurant či v španielskej Pravda restaurant. V súšasnosti pôsobí na Slovensku, kde vedie reštaurácie sústredené v Bratislavskom Erdödyho paláci. Získal tu niekoľko ocenení kuchár roka a aj vďaka tomu ho angažovali do projektu Áno, šéfe pre televíziu JOJ.

Vo štvrtok 31.3.2011 ste pridávali vaše otázky na portál Pravda.sk, Jaroslav Žídek vám odpovedal osobne.




Diskusia k článku

andys
Teším sa, aj keď to bude bez mojej otázky. Budem pozorne čítať :) Je fakt skvelý, pozerávala som českú verziu, kolegovi Pohlreichovi sa pekne vyrovnal.
kucharronald
Ach jaj :( Zajtra o 9:00 bude mňa vypytovať učiteľka v škole otázky, týkajúce sa učiva :(:((( ale keby som mohol, pripravil by som otázky :)) Možno, že poprosím našu sandruuuu :))))))
jody
Ja sa ho spytam, ci by nebol taky dobry a neprisiel si pozriet recepty na varechu :-)))
egreska
ja neviem či ma niečo normalne napadne za 10 minut :-))))))))))
sophi
zdravim pan Zidek, chcela by som sa spytat ako by som mohla zacat pracovat napriklad ako kuchar v nejakej restauracii??? strednu skolu som skoncila ako pracovani marketingu ale velmi tuzim pracovat v gastronomii a neveim kde mam zacat a ako sa dostat pracovat do oblasti gastronomie. Vsetky pracovne miesta v gastronomii vyzaduju prex a tu ja nemam iba tak varenie pre znamich a rodiu ale vsetci vravai ze je to lepsie ako s restauracie.
dakujem za odpoved....
svetlana9
@sophi - keď varíš doma - nafoť postupy a začni pre začiatok pridávať svoje recepty sem na varechu - jeden nikdy nevie, kto to prečíta a možno Ti to pomôže uplatniť sa na poli kuchárskom, po ktorom tak túžiš
nbert
@sophi , vyhliadni si nejaku restiku a pridi sa ponuknut ( spolu so zivotopisom) na par hodin tyzdenne ako ucen. Oni pomoc zadarmo urcite ocenia a ked sa posnazis tak na druhy-treti krat ti ponuknu robotu. Zaroven ziskas z prvej ruky predstavu o com to je. Istotne si predtym zadovaz minimalne bezpecnostne topanky (protismykove a s ocelovou spickou, v pripade urazu posmyknutim ti poistovna nic nepreplati ) a zakladne skolenie (o hygiene, narabanie s chemikaliami, vriacimi latkami, surovym masom, nozmi a pod.) Takto ziskas zakladnu kvalifikaciu a zbytok uz je na Tebe.






 



TOPlist