Šarmantná aj v kuchyni:
Karin Haydu miluje sladké a vie si ho aj napiecť

Nora Krchňáková, TV Varecha, 21. januára 2021     4 minúty čítania

Obľúbená herečka a moderátorka Karin Haydu si na sladkých koláčikoch rada pochutná a nerobí jej problém si ich aj upiecť. V kuchyni sa totiž pohybuje od detstva. Ako sa naučila piecť a variť?



Šarmantná herečka Karin Haydu si recepty pomenúva podľa toho, od koho ich získa. A tak v TV Varecha napiekla lekvárové taštičky babky Hely.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Ste úspešná herečka a moderátorka, máte čas zvŕtať sa v kuchyni?

V kuchyni rada trávim čas a zároveň som mama, teda príprava každodenného teplého jedla je nutnosťou. Samozrejme, že za normálnych okolností sú aj dni, keď neviem, čo skôr. Vtedy zvyknem vyvárať v noci, keď prídem z divadla domov. Má to aj svoje výhody, je pokoj a nikto mi nebehá po kuchyni.

Kedy a ako ste sa naučili piecť a variť?

Vždy som sa rada motkala v kuchyni a pozorovala rodičov alebo babku pri varení a pečení. Ale naši mi maximálne dovolili umyť a utrieť riad alebo vyniesť smeti. Milujem sladké, a tak keď som mala desať rokov, ušla som z družiny a podľa babkinho receptu som upiekla bábovku. Keď prišli naši, zavolali jej a poďakovali. Ona, samozrejme, o ničom nevedela, a tak som sa priznala. Bábovka sa mi na prvýkrát vydarila a odvtedy som mohla vypekať a variť v našej kuchyni aj ja.

Kto vás pri varení najviac ovplyvnil?

Najviac moja omama, rodičia, moja krstná mama a babka mojej prvej lásky Filipa Tůmu. Vždy, keď som niekde jedla niečo, čo mi chutilo, vypýtala som si recept a napísala si, od koho je. A tak dodnes, keď niečo pripravujem podľa týchto receptov, zároveň si aj spomeniem na tých ľudí a som im vďačná.

Aké sú vaše obľúbené recepty a čo najradšej pripravujete, jete a pečiete?

Milujem klasickú kuchyňu. Teda kurací perkelt, guláš, sviečkovicu, kuracinu na všetky možné spôsoby a sladké jedlá. Parené buchty, palacinky, dukátové buchtičky, vafle. Obľubujem piškótové cesto, teda bublaninu, bábovku, ale aj jablkovú štrúdľu a čokoľvek s parížskym krémom.

Na akých projektoch pracujete a čo vás čaká v novom roku?

Momentálne mám v repertoári deväť predstavení v troch bratislavských divadlách. Okrem toho pravidelne moderujem spolu s Peťom Kočišom v Slovenskom rozhlase reláciu autorov Jána Snopka a Rasťa Piška Pichli vidly, ktorú režíruje Rudo Geri. Je to jedna z mála mojich pracovných aktivít, ktorá pokračuje, aj keď v obmedzenom režime.

Dávate si novoročné predsavzatia? Čo si želáte v roku 2021?

Nikdy si nedávam žiadne predsavzatia. Som absolútny abstinent, nefajčiar a snažím sa celoročne fungovať tak, aby som si nemusela nič odopierať či zakazovať. A čo si želám? Aby sme si my, naše rodiny, blízki a priatelia mohli užiť nasledujúci rok bez obmedzení, a hlavne v zdraví.

Pozrite si videorecept, ktorý Karin Haydu nakrútila v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist