Reštauračná gastronómia:
Renomovaní šéfkuchári aj o tom, akí sú Slováci zákazníci

Redakcia Varecha.sk, 4. mája 2022     2 minúty čítania

Čo je alfou a omegou rozvoja gastronómie na Slovensku? Sme národ gurmánov? Akí sme my, Slováci, hostia? Nielen o tom porozprávali dvaja renomovaní šéfkuchári v epizóde relácie Ide o nás.



Šéfkuchári Peter Duranský a Jaroslav Žídek.
Foto: Pravda


Témou novej epizódy relácie Ide o nás je slovenská gastronómia a tak sa v štúdiu stretli hostia naozaj povolaní - dvaja renomovaní šéfkuchári. Jaroslav Žídek, známy aj z televíznych obrazoviek, šéfuje prestížnej bratislavskej reštaurácií a Peter Duranský, ktorý pôsobí vo Viedni, je prvým Slovákom, ktorý sa môže pýšiť michelinskou hviezdou.

Spoločne sa vyjadrili k situácii v slovenskom gastrobiznise, vysvetlili, čo je potrebné pre jeho dobré fungovanie, v čom by mohol pomôcť napríklad samotný štát a neobišli ani tému, akí sú Slováci zákazníci a v čom by sa mohli zlepšiť.

Pozrite si novú epizódu relácie Ide o nás:







Diskusia k článku







 



TOPlist