Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @siuuu

Jana Stárková, redakcia Varecha.sk, 10. júla 2022     5 minút čítania

Prečítajte si, čo nám o sebe prezradila @siuuu, ktorá na našom portáli Varecha.sk zverejnila už viac ako 300 receptov.



Zuzana Magulová alias @siuuu
Foto: Archív @siuuu


Pani Zuzana Magulová, ktorú u nás na Vareche poznáme pod nickom @siuuu, má 53 rokov, je vydatá, žije v Piešťanoch, vyštudovala právo a pracuje vo verejnej správe.

Aké boli vaše začiatky v kuchyni?

Som samouk, samozrejme, čo–to som odpozerala od šikovných žien v rodine. Babka varila jednoduchú kuchyňu minulosti – kysnuté koláče, šúľance, kaše, polievky. Teta bola rodinná cukrárka a mamka varila tradičnú kuchyňu, robila výborné ťahané štrúdle, šišky, fánky, klasické jedlá.

Recepty si sama vymýšľate alebo sa receptami iných len inšpirujete a prispôsobujete si ich. Čo vás k tomu vedie?

Sú recepty, ktoré je nutné presne dodržať, aby bol výsledok, ako má byť, napríklad makrónky. Potom sú recepty, ktoré sa mi páčia, ale prekáža mi v nich nejaká surovina, alebo mi tam nejaká chýba – tak ju nahradím alebo pridám, riadim sa svojimi chuťami. A občas zvyčajne úplnou náhodou – vznikne recept, ktorý som nikde neodpozerala, je ale pokojne možné, že na svete podobný už existuje.

Prečo ste sa na Varecha.sk a na svojom blogu rozhodli deliť s ostatnými o svoje recepty?

Blog vnímam ako svoju elektronickú zbierku receptov, ľahšie sa k nim dostanem, keď potrebujem, ako keď som musela hľadať v mojej rozsiahlej papierovej zbierke receptov. K môjmu koníčku ma priviedol blog jednej mladej dievčiny, na ktorý som pred pár rokmi náhodou natrafila. A keďže sa rada inšpirujem na internete či v časopisoch, rada sa aj ja podelím so svojimi receptami s ostatnými.



Zuzana sa inšpiruje kuchárskym umením svojej mamy a babky.
Foto: Archív @siuuu


Na Vareche vás vnímame aj ako špecialistku na makrónky. Aká bola vaša cesta k dokonalým makrónkam?

Nepovažujem sa za špecialistku a moje makrónky vôbec nepovažujem za dokonalé, skôr mám šťastie, že sa mi ako–tak daria. Makrónky sú malé mrchy, ktoré aby sa podarili, potrebujú vhodné prostredie a asi aj vhodnú konšteláciu hviezd. Čo sa týka ich prípravy, som úplný samouk a obdivujem všetkých, ktorí sa pečením týchto farebných krások živia.

Aké sú vaše obľúbené jedlá a dezerty?

Mám rada jednoduché jedlá. Aby bolo jedlo dobré, nemusí byť zložité na suroviny a prípravu. Moje najobľúbenejšie jedlo je súčasne aj najjednoduchšie na prípravu, robila ho ešte moja mamka. Sú to rascové kuracie stehienka s chrumkavou kožou, pečené iba vo vlastnej šťave. Mám rada steaky, kombináciu mäsa a ovocia a taliansku aj ázijskú kuchyňu – nepohrdnem dobrými cestovinami, krémovým risottom či fajnovým curry. Z dezertov sú to domáce makrónky a najmä koláče s ovocím. Nemám rada niektoré morské príšerky, nemusím ani prívarky a omáčky a „krémoidné“ alebo, naopak, príliš suché dezerty.

Ako a s kým rada trávite voľný čas, keď práve nevaríte a nepečiete?

Rada pracujem v záhrade a okolo domu. Sadím kvety, pestujem bylinky, zeleninu a ovocie. Celoživotne milujem detektívky, takže relaxujem pri krimifilmoch a seriáloch alebo knižkách. Som introvert, čas trávim najradšej v spoločnosti rodiny a malého okruhu priateľov a kamarátov. Milujem more a snívam o tom, že raz sa presťahujem na malý grécky ostrov, kde budem mať maličký penzión. Teda keď niekedy vyhrám jackpot v nejakej tipovacej hre :)


Prečítajte si aj:










Diskusia k článku

farbuska
Dobré nedeľné ráno, pani Zuzka. Tvoje recepty mám veľmi rada najmä kvôli výberu kvalitných surovín, šetrnému postupu pri ich kuchynskej úprave a zväčša aj "uskutočniteľnosti" v kuchyni dnešnej ženy/muža. Makrónky síce veľmi nemusím (našťastie, lebo by som nemala odvahu ich piecť), ale mnohé ďalšie tvoje dezerty ma oslovili. Tvojou jedničkou u mňa sú však najmä ostatné jedlá, ktorými si ma inšpirovala: mäsité a zeleninové pokrmy a naozaj atraktívne polievky.
Držím palce nielen pri varení a pečení, ale aj pri uskutočňovaní svojich snov. Daj vedieť, keď budeš mať ten penziónik ... určite rada prídem. :)
olinecka
Milá Zuzka... vidím, ako vyzerá naozaj majsterka v pečení makróniek, ktoré vždy obdivujem,ale aj ostatné recepty.... Vždy prekvapia preto prajem veľa úspechov v osobnom živote, práci ale aj pri pečení, varení. Som rada, že Varecha prišla s takou môžnostou spoznať sa. Pozdravujem.
terinka55
Stotožňujem sa s dámami, čo pridali svoje postrehy vyššie. Páči sa mi Tvoja kuchyňa, Tvoje zručnosti. Veľa dobrých nápadov a zdravíčka 😃
haji
Milá @siuuu , milá Zuzanka! Jsem tvá fanynka, obdivovatelka a jeden každý tvůj recept mě pohladí na duši, srdci, navodí chuť ať už slané či sladké dobroty ochutnat. Pěkné zpracován receptů, celkem jednoduché suroviny i postup a hlavně detailně harmonická, estetická fota hotového pokrmu, lákavý servis - krásná práce! Je znát, že vaříš, pečeš s láskou a s láskou i komunikuješ. Jsem moc ráda, že jsi další milou ženou, která sdílí i něco víc o sobě, jak tvoří, žije a hlavně co ti dělá radost. Hmm jeden nikdy neví, jak a kdy se mu naplní/nenaplní jeho sen. Tvůj sen je krásný, penzion u moře na malém řeckém ostrově ti ze srdce přeji! S radostí se u tebe zastavím, už vidím tu krásu, lásku, pohodu a dobroty z tvé kuchyně! Přeji pevné zdraví, bohatou tvořivost a kus štěstí - to se musí chytit za pačesy - a penzion bude!
kimlo
Obdivujem autorku perfektne pripravených receptov a krásne naaranžovaných fotografií. Prajem veľa úspechov a nových receptov. :-)
siuuu
Ďakujem vám milé dámy aj pán za milé komentáre, ktoré ma pohladili po duši. Teraz v lete mám trocha pauzu, ale teším sa na prípravu nových receptov a aj na stretnutie s vami aspoň prostredníctvom komentárov ;-)
kucharka
Rada ťa spoznávam. Páčia sa mi všetky tvoje recepty, ďakujem, že sa s nami o ne delíš.
A ešte aj krásne fotíš.
Keby si si poslala žiadosť o prácu do Elle Gourmet, určite by ťa prijali :-))
helena10
Srdečne pozdravujem, pani Zuzana a želám všetko dobré v osobnom i pracovnom živote.
A veľa nápadov do ďalšieho pečenia a varenia.🤗






 



TOPlist