Trendy:
Polnišová a Siposová zdobili medovníčky pre dobrú vec (Video)

Sandra Támerová, 23. decembra 2009     4 minúty čítania

Ducha tohtoročných Vianoc je už cítiť takmer všade, nielen vo vysvietených nákupných centrách, vyzdobených uliciach a voňavých kuchyniach našich domovov. Tieto sviatky v nás všetkých zvyknú prebudiť dobrosrdečnosť a najmä štedrosť.


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Petra Polnišová v zápale zdobenia


Spoločnosť UNICEF sa tento rok pred Vianocami rozhodla požiadať známych ľudí zo šoubiznisu o pomoc pri zbierke na dopravu protitetanových vakcín mamičkám a novorodencom v Laose, a na projekt pod názvom Školy v Afrike. Rozprávkové pečenie, z ktorého výťažok poputuje na spomínané účely trvalo celý týždeň. Medzi známe osobnosti s dobrým srdcom a ochotou pomôcť zadarmo sa zaradili aj Petra Polnišová a Lucia Siposová.

Spočiatku to vyzeralo, že detí, ktorým mali spomínané dámy pomáhať s pečením, bude málo. Po pár minútach si takmer nebolo kam sadnúť... Každý dostal kus medovníkového cestíčka, drevenú dosku na vaľkanie, valček a rôzne vykrajovacie ozdoby. Šikovné rúčky malých pomocníkov sa zvŕtali jedna radosť a známe herečky v ničom nezaostávali.

Keď obe UNICEF oslovil, neváhali ani chvíľu. Aj napriek tomu, že s pečením sa doma príliš nekamarátia. „Musím priznať, že som ozdobovala medovníčky prvý krát a je to veľmi dobrá spoločenská udalosť, skúsim to absolvovať aj s mojimi malými synovcami,“ plánovala Petra. Zhodli sa aj v tom, že keby bolo treba, určite dokážu aj napiecť.


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Luciu Siposovú pečenie bavilo


Petra sa pochválila že s vianočným pečením problém nemá, v rodine totiž majú tetu, ktorá na Vianoce pravidelne pečie pre celú rodinu. V Luciinej rodine tú istú funkciu plní babka. Keďže strávila istý čas v Amerike, zažila aj Vianoce bez tradičného kapra a zemiakového šalátu. „Moje newyorské Vianoce boli vždy neštandardné. Raz som sviatky strávila s priateľmi všetkých možných národností. Oslavovali sme naraz Vianoce, Chanuku a všetko možné, čo oslavujú ľudia počas tohto obdobia na celom svete. Každý priniesol niečo zo svojej tradičnej kuchyne a boli to napokon veľmi pekné Vianoce. Napriek tomu že boli zároveň aj smutné, lebo som nebola so svojou rodinou.“

Nastávajúca mamička Petra Polnišová nám tiež priznala, že sa jej príliš nedarí zdravo sa stravovať. „Moje chute absolútne nekorešpondujú s tým čo je zdravé, moje hormóny sa rozhodli že budú ignorovať akékoľvek pravidlá zdravej výživy!“ smiala sa herečka. Ako priznala, mrzí ju najmä fakt, že jej nechutí varená zelenina, ktorej predtým mohla jesť koľko sa jej zažiadalo.

Vianoce plánujú obe herečky stráviť u rodiny a Petra bude s mamou pripravovať obľúbenú kapustnicu. „Okrem toho sa teším aj na kapra na orechoch, čo je židovské jedlo, no a zemiakový šalát.“

Lucia bude s rodinou na Vianoce večerať podľa jej slov „čertovsky“ dobrú rybaciu polievku a majonézový šalát s kaprom. Ako však sama priznala, na kapra nemá práve najlepšie spomienky. „Raz som Vianoce pretrpela – môj otec bol vášnivý rybár a každú nedeľu sme mali namiesto kuraťa kapra. A keď sa kapor objavil aj na Vianoce, mala som obrovský problém zjesť z neho čo i len jednu podkovičku,“ vysvetľovala so smiechom.

V každom prípade môžu byť na seba Petra Polnišová aj Lucia Siposová hrdé. Aj vďaka ich pomoci pri pečení vianočných medovníčkov poputujú nemalé peniaze vyzbierané počas Týždňa rozprávkového pečenia UNICEF-u na pomoc deťom v núdzi.



Diskusia k článku







 



TOPlist