Fedor Malík:
Plnené cannelloni

Fedor Malík, 16. novembra 2011     2 minúty čítania

Moje samovzdelávanie v odbore talianske cestoviny naďalej pokračuje.


Foto: Pravda - Robert Hüttner

Fedor Malík


Ak vidím v obchode neobvyklú a dosiaľ neodskúšanú pastu, okamžite je v košíku. Tak to bolo i nedávno. Zelená štvorcová škatuľka s názvom cannelloni ma okamžite chytila za srdce.

Pre istotu, kúpil som si dve balenia. Doma som začal hútať nad receptom. Cannelloni sú podobné makarónom. Sú rovnako duté, ale nie sú to trubičky, sú to riadne veľké rúrky. Pozri Recepty na tému Cestoviny Rúrky ako mužský prst. Obľubujú ich americkí Taliani a hudobníci, hrajúci na trúbkach, často svoje nástroje úsmevne nazývajú „pastaphone“... Pripravujú sa na stovky spôsobov.

Rozhodol som sa pre plnené cannelloni. Cannelloni ako predjedlo. Nechcel som kopírovať Talianov, a tak som neplnil rúrky mletým mäsom, ba ani špenátom. Pripravil som si zelerovú plnku.

Potrebujetena ňu menší zeler, jednu cibuľu, dve črievka topeného s yra, trochu majo nézy, soli, cukru a šťavu z malého citróna. Zeler uvarte a nastrúhajte. Všetko spolu zmiešajte a dochuťte.

Uvarené rúrky naplňte a na jeden tanierik dajte dva–tri kúsky. Potom ich posypte strúhaným syrom, pokvapkajte ajvarom a posypte pažítkou. Je čas mladého vína, staré si už do pohárov nenalievajte...





Diskusia k článku

modrykamen
Pán Malík, okrem toho, že máte fantasticky vyvinuté chuťové bunky, máte aj úžasnú fantáziu. Obyčajný človek, ktorý ochutnal len tisícinu toho čo Vy, nemá šancu takýto recept vymyslieť. Tiež si prispôsobujem recepty, ale až teraz ste mi otvorili oči, že fantázii v kuchyni sa medze nekladú.
kuchticka
Ja neoblubujem ziadnu pastu- teda ziadne cestoviny. Pre mna je to muka, a tu ja zas tak nemusim, ale naplnene niecim zelenym a pikantnym tak bych si dala tiez povedat.
anura
Práve všera som robila plnené mletým mäsom, ale určite vyskúšam aj ten Váš recept






 



TOPlist