Foto: Pravda - Robert Hüttner
Fedor Malík
Pre istotu, kúpil som si dve balenia. Doma som začal hútať nad receptom. Cannelloni sú podobné makarónom. Sú rovnako duté, ale nie sú to trubičky, sú to riadne veľké rúrky. Pozri Recepty na tému Cestoviny Rúrky ako mužský prst. Obľubujú ich americkí Taliani a hudobníci, hrajúci na trúbkach, často svoje nástroje úsmevne nazývajú „pastaphone“... Pripravujú sa na stovky spôsobov.
Rozhodol som sa pre plnené cannelloni. Cannelloni ako predjedlo. Nechcel som kopírovať Talianov, a tak som neplnil rúrky mletým mäsom, ba ani špenátom. Pripravil som si zelerovú plnku.
Potrebujetena ňu menší zeler, jednu cibuľu, dve črievka topeného s yra, trochu majo nézy, soli, cukru a šťavu z malého citróna. Zeler uvarte a nastrúhajte. Všetko spolu zmiešajte a dochuťte.
Uvarené rúrky naplňte a na jeden tanierik dajte dva–tri kúsky. Potom ich posypte strúhaným syrom, pokvapkajte ajvarom a posypte pažítkou. Je čas mladého vína, staré si už do pohárov nenalievajte...
Diskusia k článku