Foto: Pravda - Ivan Majerský
Ak ste to zrátali zľava i sprava, špecialít šéfk uchára Láďu bolo omnoho viac. Začali sme „na studeno“. Voňavučký, korektne krvavý rostbíf, originálna parmská šunka, bravčová panenka špikovaná údenou slaninkou, kuracie prsia plnené sušenými paradajkami, pstruh na limetkách, vyprážané hydinové medailóniky a drobné bravčové šniclíky. Tanier bol veľký a zostalo na ňom miesto i pre šaláty. Cézar šalát s majonézovým dresingom, rímsky šalát s čiernymi olivami... Vydýchli sme si a podišli k teplému bufetu. V desaťboji sa pokračovalo. Morčacie prsia s kačacou pečienkou, kačacia hruď s mandľovou plnkou, grilovaný nórsky losos, restované hrachové struky so smotanou, halušky so slaninou, chrumkavé cibuľové „ringle“... Jedol som s mierou, mnohým dobrotám som však neodolal.
Končili sme pred polnocou. Noc bola krátka a ťažká. Do rána som sa prehadzoval na posteli...
Diskusia k článku