Foto: Pravda - Robert Hüttner
S
Nuž a keď je pohoda, tak i s pohárom vychladeného modranského ciryfandlu. To je, prosím, u nás Silvánske zelené. Ak je správne urobené, vonia a chutí po dozrievajúcich paradajkách...
Apropo, naša záhrada. Nie je v nej dobrá pôda, rajčinám sa v nej však darí. V strede leta je ich toľko, že nevieme, čo s nimi. Vo veľkom sa kuchtí lečo a pripravujú pretlaky. Moje slinky sú však nasmerované na Balkán.
Milujem srbský paradajkový paprikáš. Potrebujeme naň kilo paradajok, veľkú cibuľu, tri červené papriky, dve feferónky, soľ a vegetu. Všetko to pokrájame a spolu opražíme na slanine. Keď sa masa pekne zahustí, pridáme do kastróla 100 g sparenej ryže. Paprikáš musí byť šťavnatý, pikantný a chutný. Podávame ho s chrumkavým chlebíkom „len tak“, alebo aj ako prílohu k pečenému mäsu. Najlepšie k hovädziemu...
Diskusia k článku