1. Domáce banány v čokoláde
Foto: Shutterstock
Klasika, ktorú milujú celé generácie detí. V prípade banánov je najlepšie použiť polevu z horkej čokolády, ktorá výborne kontrastuje s ich sladkou chuťou. Táto kombinácia sa dočkala aj priemyselnej výroby, ale v kúpenej cukrovinke ozajstné banány nenájdete, polevou je zaliate želé s banánovou príchuťou.
Aby sa deťom vaša domáca maškrtka dobre jedla, vychladené kúsky banánov napichnite na drevené nanukové paličky. Po namáčaní v poleve ich hneď posypte kúskami čokolády, nahrubo nasekanými orechmi alebo strúhaným kokosom, ktorý s čokoládou vytvára pekný farebný kontrast. Zdravá a efektná dobrota!
Tip Varechy:
Každé ovocie, ktoré budete namáčať do rozpustenej čokolády, odporúčame predtým najprv poriadne vychladiť, môžete ho na pár minút dať aj do mrazničky. Na studenom ovocí poleva oveľa rýchlejšie stuhne.
Diskusia k článku