Foto: Shutterstock
Bez cukrárskeho vrecka sa nezaobídeme pri plnení a zdobení tort, zákuskov, tartaletiek, makrónok či dezertných pohárov. Ako ho však naplniť krémom, šľahačkou či snehom, aby všetko okolo neho nebolo zababrané? Vyskúšajte naše tipy.
1. Pomocou pohára
Vrecko vložte špicom dole do vyššieho pohára a okraje vrecka preložte cez okraje pohára. Vrecko naplňte asi do polovice, maximálne do dvoch tretín krémom (najčastejšia chyba začiatočníkov je preplnenie vrecka) a preložené okraje opatrne vyhrňte a naplnené vrecko vyberte z pohára. Vrecko začnite zatáčať zhora a postupujte až ku krému.Foto: Shutterstock
Potom už len odstrihnite špičku vrecúška a môžete začať plniť alebo zdobiť. Pohár poslúži aj na odkladanie vrecka s krémom medzi jednotlivými zdobeniami.
Ak máte zdobiaceho vrecko aj s cukrárskou špičkou, treba zabrániť tomu, aby krém pri napĺňaní nevytekal. Ako na to, si pozrite v tomto krátkom videu:
Zdroj: Youtube/Sugarologie
2. S potravinárskou fóliou
Ak nechcete zababrať celú kuchyňu, pripravený sneh alebo krém si rozdeľte na menšie časti, ktoré sa zmestia do vrecka na zdobenie. Každú časť zabaľte do potravinárskej fólie, vytvarujte do tvaru valca a konce fólie zatočte. Na pár minút dajte do chladničky.Foto: Youtube/Domestic Geek
Valček potom vložte do cukrárskeho vrecka, spodný koniec fólie prevlečte cez otvor, zvyšnú fóliu odstrihnite a nasaďte ozdobnú špičku. Keď plnku miniete, fóliu jednoducho vyhodíte a vložíte ďalší valček, tak ako v tomto videu:
Zdroj: Youtube/Domestic Geek
3. Ruka ako lievik
Ak nemáte poruke pohár ani potravinársku fóliu, vrecko roztvorte, v polovici prehnite, vrecko vložte do ruky tak, aby išli prehnuté okraje cez vaše prsty a vytvorený lievik naplňte krémom.Foto: Shutterstock
Po zatočení zdobiaceho vrecka netlačte na náplň oboma rukami - jednou vrecko uchopte v strede náplne a tlakom prstov vytláčajte krém. Druhá ruka slúži len na pridŕžanie vrchnej časti vrecka. Názornú ukážku si pozrite vo videu:
Zdroj: Youtube/Pečení je radost!
Diskusia k článku