Foto: Pravda - Robert Hüttner
Nastáva čas oberačiek, čas burčiaka a na našich vínnych pivniciach budeme otvárať dvere pre nedočkavých návštevníkov. Času je málo a hostí bude veľa. Navyše všetci budú hladní a smädní. Treba ich napojiť a zasýtiť. V našom vinárstve už roky hosťom ponúkame chlebíky s bryndzovo-cibuľovou nátierkou. Tohto roku to bude inak. Na tanieroch bude tróniť chrenovo-orechová nátierka. Uvidíme, či bude chutiť...
Jednu dávku pripravíme zo štyroch krémových syrov „žervé“, štvrť kila nátierkového masla, dvoch deci mlieka, štyroch lyžíc strúhaného chrenu a dvoch lyžíc sekaných vlašských orechov. Prisolíme, prikoreníme. Chren a orechy budú vlastné. Z lúčky pri vinici v modranskom hone Téglik. Tam, kde rastie i náš silván a vlašsko-taliansky rizling. Ten vlašák s tou nátierkou sa hádam bude v papuľke milovať...
Diskusia k článku