Víno zrelo 14 mesiacov v barikových sudoch. Rulandské modré má jasnú karmínovo-červenú farbu, s jemným nádychom tehlového odtieňa. Tento „Ruland“ vonia po zmesi jahôd a sliviek a vanilky. Jeho chuť je mohutná, zamatovo jemná, slivkovo-jahodová, s vyzretými ušľachtilými tanínmi a so sviežou praženosťou čerstvých pukancov. Výrobcovia ho odporúčajú podávať k jedlám napr. z domácej zabíjačky, pri ideálnej teplote 14-16°C. Tak teda na zdravie a už dnes sa tešíme na ďalšie Rulandské „modráky“ od Janouška. #@@##@@#Odroda vína:#Rulandské modré#Farba:#červená#Prívlastok:#bobuľový výber#Ročník:#2007#Alkohol:#14,5%#Krajina pôvodu:#Slovensko#Vinohradnícka oblasť:#Južnoslovenská vinohradnícka oblasť#Výrobca:#Janoušek########
O víne:
Ochutnávka vína: Rulandské modré 2007, bobuľový výber barik, Janoušek (VIDEO)
Matúš Pošvanc, spolupracovník Varecha.sk, 2. septembra 2010 2 minúty čítania
Kráľovské víno od Janouška
Víno zrelo 14 mesiacov v barikových sudoch. Rulandské modré má jasnú karmínovo-červenú farbu, s jemným nádychom tehlového odtieňa. Tento „Ruland“ vonia po zmesi jahôd a sliviek a vanilky. Jeho chuť je mohutná, zamatovo jemná, slivkovo-jahodová, s vyzretými ušľachtilými tanínmi a so sviežou praženosťou čerstvých pukancov. Výrobcovia ho odporúčajú podávať k jedlám napr. z domácej zabíjačky, pri ideálnej teplote 14-16°C. Tak teda na zdravie a už dnes sa tešíme na ďalšie Rulandské „modráky“ od Janouška. #@@##@@#Odroda vína:#Rulandské modré#Farba:#červená#Prívlastok:#bobuľový výber#Ročník:#2007#Alkohol:#14,5%#Krajina pôvodu:#Slovensko#Vinohradnícka oblasť:#Južnoslovenská vinohradnícka oblasť#Výrobca:#Janoušek########
Diskusia k článku