Trendy:
Obľúbený Slovak Food Festival už o týždeň!

redakcia, 6. mája 2011     5 minút čítania

Najväčší piknik na Slovensku, aj tak sa dá nazvať nadchádzajúca gastronomická udalosť.

Druhý ročník Slovak Food Festivalu sa začína už budúci piatok, čiže 13. mája o 14:00 v atraktívnom areáli Bratislavského hradu. Na jednom mieste chcú organizátori opäť predstaviť to najlepšie, čo ponúkajú vychýrené reštaurácie z celého Slovenska. Opäť sa predvedú známe kuchárske esá v „cooking live“ šou, pripravené sú rôzne semináre z oblasti gastronómie, nových trendov, či kombinovania a použitia surovín v kuchyni.

Predstavia sa aj regióny


Foto: Slovak Food Festival

Justin Topolský a šéfkuchár Vojto Artz
na minuloročnom festivale.


Aj tento rok sa na podujatí zúčastnia nielen reštaurácie, ale v produktovej zóne predstavia svoje výrobky aj najlepší slovenskí producenti v potravinárskej oblasti. Ochutnávať sa tak budú vynikajúce vína, pivá, syry a mnohé iné produkty. Maškrtníci si prídu na svoje v nákupnej zóne, kde svoje zručnosti predvedú pekári, cukrári a pralinkári, dobrú kávu, a vynikajúce koláčiky budete môcť ochutnať vo výstavnom stánku Viedenskej cukrárne.

Novinkou tohtoročného festivalu budú najmä prezentácie jednotlivých regiónov Slovenska. Predstavia sa Malokarpatský, Skalický, Myjavský, Liptovský, Oravský, Tatranský, Horehronský a Šarišský. Za originálnymi produktmi teda nemusíte cestovať, na jednom mieste môžete ochutnať liptovskú bryndzu, či skalický trdelník. Myjavský región sa chystá dokonca predstaviť svoju vlastnú myjavskú kuchársku knihu.

Na festivalovom predvádzacom pódiu bude prebiehať tak ako aj vlani každú celú hodinu kuchárska alebo barmanská šou, svoje umenie predvedie „sušista“, ale dozviete sa aj ako sa robia povestné gálikovské lokše. Ak vás zaujíma, ako pojme ázijský šéfkuchár fúziu jedla na ázijsko – slovenský spôsob, určite nezmeškajte tento ročník festivalu.

Opäť aj súťaž médií vo varení


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Pohár pre víťazov súťaže
médií vo varení.


Ďalšou zaujímavosťou bude súťaž v otváraní ustríc. V sobotu 14.mája medzi 12:00 – 14: 00 sa prihlásení súťažiaci pokúsia otvoriť čo najviac z avizovaného množstva 1000 ustríc. A že to nie je jednoduché, o tom svedčia aj prísne pravidlá.

Pri otváraní mimoriadne ostrých schránok ustríc nesmie prísť k žiadnemu zraneniu, stačí kvapka krvi - a súťažiaci bude diskvalifikovaný... Už otvorené ustrice budú potom ponúkané návštevníkom festivalu.

Mnohí z vás sa chystajú navštíviť Slovak Food Festival aj kvôli súťaži médií vo varení. Na podporu verných varecháčskych fanúšikov sa tešíme, tento rok budete môcť vidieť súťažiť nielen tím Varecha.sk, ale napríklad aj reprezentantov TelevízieMarkíza, Slovenského rozhlasu, či Slovenskej televízie.

Súťaž bude v sobotu v čase medzi 15:00 a 17:00. Samozrejme dúfame, že náš tím prídete podporiť v čo najväčšom počte. Moderátorka minuloročnej súťaže vo varení po súťaži zhodnotila, že náš tím mal tých najlepších fanúšikov! :-)

Pre vaše ratolesti bude k dispozícii aj tento rok detský kútik s ihriskom. Organizátori sa však tento rok rozhodli obohatiť priestor pre deti aj kurzami ľudových remesiel, tvorivými dielňami a hrami v spolupráci s ÚĽUV-om, ktorí budú deťom k dispozícii celé tri festivalové dni. Tu môžete ponechať vaše ratolesti, kým si budete v pokoji vychutnávať niektoré z ponúkaných kulinárskych špecialít. A keď sa po deti vrátite, možno vás bude s vlastnoručne vyrezanou píšťalkou!

Praktické festivalové rady


Foto: Slovak Food Festival

O vaše ratolesti bude počas festivalu
dobre postarané.


Počasiu sa nedá rozkázať, aj napriek tomu však dúfame, že bude aspoň tak pekne ako minulý rok, a festival obíde bez dažďa. Organizátori odporúčajú obliecť sa neformálne, aby ste sa pri vychutnávaní špecialít cítili pohodlne. Nezabudnite na deky, podsedáky, opaľovacie krémy, pokrývky hlavy či slnečné okuliare.

Vstup na festival je zadarmo, platobnou menou v stánkoch budú festivalové kupóny, ktoré sa budú vymieňať za jedlá, nápoje a produkty ponúkané na festivale. Balíčky v počte 5 a 10 kupónov budú stáť 6 alebo 12 Eur.

Aj redakcia nášho portálu Varecha.sk verí, že sa nás Varecháčov zíde čo najviac, a po roku sa opäť uvidíme aj inak, ako len „cez sklo“ na monitore. Poznávacím znamením bude opäť vareška nenápadne nesená pre sebou a žmurknutie na podozrivého Varecháča. :-D



Komerčná informácia



Diskusia k článku

michsamant
jeej Myjava tam bude.... :) tak vam prajem pekne pocasie varesulky, tesim sa na fotky
evas13
No veľmi veľa noviniek a teším sa na súťaž a na všetkých varecháčov.
@michsamant škoda, že ti to nevyšlo. :)
bozulka
Aj ja som sa tešila...tak robte aspoň pekné a veľa záberov aby sme sa mohli potešiť aj my nechodiaci.Ďakujem dopredu.
jody
Tak si to užite, dúfam, že bude report a fotky pre tých nás, čo neprídu...
trencanka
My sa chystame prvykrat, som zvedava, ci vyjde pocasie. V sobotu sa uz tesime.
enge149
aj ja sa teším,ale neviem,či mi to vyjde..je to super..
sovka62
A platí, že poznávacím znamením bude varecha, tak ako sme to písali pred časom? Lebo vlani sme sa v tom dave ledva našli.
janger
No mne sa strasne paci hlavne to zmurknutie :-))))). Co z toho len bude ;-)))) ?! Takuto krasnu stretavku vam trosku zavidim, ale prajem zo srdca! Drzim palce, aby vyslo aj pocasie. Dufam, ze uvidime fotky.
sovka62
@redakcia , ďakujem, to som prehliadla. Veľmi dúfam, že sa mi podarí prísť, zatiaľ som prechorená, ale mám antibiotiká, tak hádam zaberú.
sovka62
A ešte niečo, keď sme sa Wisterovej ako povzbudzovači tak páčili, mala to zmieniť. Tak jej to treba pripomenúť, aby tentoraz nezabudla.
marikasu
Závidím Vám, čo bývate neďaleko Bratislavy. Tiež by som sa rada zúčastnila, ale je to trošku ďaleko, snáď niekedy nabudúce. Tak sa dobre bavte a nech Vám svieti slniečko :))
betka11
Tak príjemnú zábavu, ja som z Ba ale musím do práce je ešte hokej a my musíme byť v plnej zostave.
aroooo
je to ďaleko,škoda,prítomným závidím,súťažiacim držím palce a prosím o posunutie atmosféry aspoň cez sklo.
drobcek19
Aj ja by som rada isla, ale neda sa, som prilis daleko:-(
Prajem vsetkym prijemnu zabavu a tesim sa na fotky
zdezda
:-)som nachystaná, vareška s mašličkou tiež, len to počasie nech nám a súťažiacim praje :-)
sjuz
akurát to počasie sa má pokaziť... :(((
babi
na 99% prídem, už sa teším. Minulý rok som zmeškala ,ale tento by som veľmi chcela prísť, len meteorológovia nám predpovedajú dážď, dúfam, že nebudú mať pravdu
tizian1cat
a v piatok alebo v nedelu tam varecha nebude???? v sobotu mám službu v nemocnici...:(((((
andys
Ja asi prídem aj s mojimi ochutnávačmi ;) Len asi bez varešky, ideme predtým na výlet. A malú varechu tuším doma ani nemáme...
andys
Tak škoda, nevyšlo to, ešte sme boli na lodi, keď sa spustil dážď, tak sme sa utekali skryť. A dnes to, žiaľ, nevyzerá oveľa lepšie :(






 



TOPlist