Niečo malé pod zub: 3x originálne a zdravé chuťovky zo zeleniny
Jana Štrbková, mesačník Varecha, 3. februára 2023 2 minúty čítania
Zelenina v príťažlivej podobe na večerné zobkanie k telke, ale aj pre kamarátov, ktorí prídu na návštevu.
Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Foto: Kulinární studio MAFRA
Zeleninové lupienky
Paštrnák, zeler alebo mrkvu nakrájame na tenké plátky. Premiešame s olejom a mletou červenou paprikou. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 140 °C asi 35 minút. Pred podávaním môžeme osoliť.
Kelové chipsy
Kelové listy natrháme na kúsky do misy. Pridáme olej, nastrúhaný parmezán a premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 160 °C asi 10 minút.
Zeleninové hranolčeky
Úplne perfektné sú hranolčeky napríklad z batatov alebo zo zeleru, ale urobiť ich môžete aj z inej koreňovej zeleniny. Zeleninu nakrájame na veľmi tenké hranolčeky, aby sa na plechu dobre prepiekli
a rýchlejšie zmäkli. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút. Pred podávaním môžeme osoliť a okoreniť.
Diskusia k článku