Názorné fotonávody:
4 najlepšie spôsoby, ako správne narezať špekáčiky

Jana Klimanová, 2. septembra 2023     3 minúty čítania

Chystáte s deťmi poslednú prázdninovú opekačku? Aby ste si pochutili na perfektne prepečených špekáčikoch s chrumkavou kôrkou, treba ich správne ponakrajovať. Je to dôležité aj preto, aby sa z palice počas opekania nezošmykli a neskončili v ohni. Pozrite sa, ako to urobiť.



Foto: Jana Kollárová

1. Do kríža

Najpoužívanejší spôsob narezania špekáčikov je do kríža. Na každej strane urobíme dva kolmé, hlbšie zárezy asi do tretiny špekáčika. Môžete pridať narezanie do mriežky, čo urobí špekáčik v tvare ježka ešte chrumkavejším.

Tip Varechy: Na opekanie kupujte kvalitné špekáčiky s obsahom mäsa aspoň 70 %. Takýto kvalitný špekáčik sa nespáli a nebude sa počas opekania rozpadávať.





ANKETA: Opekáte si s deťmi občas vonku aj keď nie sú prázdniny?

83,1%



16,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist