Foto: Shutterstock
Čo ukrýva populárne korenie s tak trochu tajomným názvom pumpkin spice? Preklad hovorí, že ide o tekvicové korenie, a skutočne sa výborne vyníma na koláčoch s tekvicovým pyré. Ale to zďaleka nie je všetko. Ide o zmes zahrievacích a veľmi aromatických korenín, ktoré môžete kúpiť presne pod týmto názvom. Hodí sa na dochutenie koláčov, kávy, čajov, ale aj hrejivých zimných polievok. Ako si ho doma správne namiešať?
Pumpkin spice
Potrebujete:Všetko zmiešajte a presypte do sklenej nádoby so skrutkovacím uzáverom. Muškátový oriešok je lepšie kúpiť celý a nastrúhať. Aj nové korenie, klinčeky a čierne korenie kupujte radšej celé a pred použitím ich najemno rozdrvte v mažiari alebo pomeľte v mlynčeku na kávu. Budú mať omnoho výraznejšiu arómu, ako keby ste kupovali mleté koreniny.
Alternatívou ku koreninovej zmesi je pumpkin spice sirup. Ten chutí rovnako ako korenie, je však vhodnejší na prípravu nápojov ako je latte macchiato, do mlieka, kakaa, čaju a tiež na prípravu koktailov.
Pumpkin spice sirup
Potrebujete:V hrnci zohrejte vodu. Keď zovrie, pridajte mleté korenie a hnedý cukor. Všetko dobre premiešajte a potom opatrne vmiešajte tekvicové pyré. Nakoniec pridajte vanilkovú arómu a nechajte sirup 30 minút variť. Keď je sirup krémovejší, odstavte panvicu z ohňa a tekutinu niekoľkokrát prepasírujte cez sito. Prelejte do fľaše, z tohto množstva by ste mali získať asi 350 ml sirupu.
Diskusia k článku