2. Ochutené placky
Foto: @klukodvody
Ďalšou, ešte jednoduchšou možnosťou je po tom, ako obalíte a vypražíte všetky rezne, zmiešať zvyšky múky, vajec a strúhanky, vytvarovať placky a vypražiť ich na tuku. Aby však neboli len také plané a chutili oveľa lepšie, môžete zmes dochutiť rôznymi koreninami, nasekanými bylinkami, nadrobno pokrájanou jarnou cibuľkou a podobne.
Náš prispievateľ @klukodvody ich napríklad ochucuje aj cesnakom. „To, čo nám z obaľovania rezňov ostalo ešte okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a trochu nasekanej pažítky alebo iných bylinek podľa chuti, zmiešame a urobíme placičky a usmažíme ich," prezrádza vo svojom recepte na vyleštené rezníky aj návod, ako zužitkovať zvyšky trojobalu.
Foto: @klukodvody
Podobe robí placky zo zbytkov aj @aroooo, ten do nich zvykne pridať aj trocha prášku do pečiva. „Vďaka tomu placky trocha narastú a sú jemnejšie,“ opisuje svoju skúsenosť.
Diskusia k článku