Múka, vajce a strúhanka:
4 super tipy, čo so zvyškami trojobalu

Redakcia Varecha.sk, 30. apríla 2023     6 minút čítania

Využite všetky zvyšky, ktoré vám zostali po obaľovaní rezňov, karfiolu či syra. Pozrite, čo ešte môžete urobiť z nespotrebovanej múky, vajec a strúhanky.

2. Ochutené placky



Foto: @klukodvody

Ďalšou, ešte jednoduchšou možnosťou je po tom, ako obalíte a vypražíte všetky rezne, zmiešať zvyšky múky, vajec a strúhanky, vytvarovať placky a vypražiť ich na tuku. Aby však neboli len také plané a chutili oveľa lepšie, môžete zmes dochutiť rôznymi koreninami, nasekanými bylinkami, nadrobno pokrájanou jarnou cibuľkou a podobne.

Náš prispievateľ @klukodvody ich napríklad ochucuje aj cesnakom. „To, čo nám z obaľovania rezňov ostalo ešte okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a trochu nasekanej pažítky alebo iných bylinek podľa chuti, zmiešame a urobíme placičky a usmažíme ich," prezrádza vo svojom recepte na vyleštené rezníky aj návod, ako zužitkovať zvyšky trojobalu.



Foto: @klukodvody

Podobe robí placky zo zbytkov aj @aroooo, ten do nich zvykne pridať aj trocha prášku do pečiva. „Vďaka tomu placky trocha narastú a sú jemnejšie,“ opisuje svoju skúsenosť.







ANKETA: Vyhadzujete zvyšky múky, vajíčok a strúhanky, ktoré vám zostanú po obaľovaní?

16,1%



83,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist