S manželom
Foto: Archív Kvetky Horváthovej
So záľubou vo varení sa často snúbi aj záľuba v hostení, ste aj vy „hostiteľský“ typ?
Moje kuchárske počiny pozná nielen moja rodina. Často, ak skúšam na viackrát nejaký recept, tak „ovocie“ mojej práce ochutnávajú aj moji kamaráti či kolegovia.
Manžel a dcéra sú dobrí stravníci?
Doma mám vďačných stravníkov, ktorí zjedia všetko, čo im uvarím. Ja už za tie roky zasa viem, čo im chutí viac a čo menej... A podľa toho aj pripravujem jedlá. My s manželom sa odjakživa stravujeme pestro, zbytočne sa neprejedáme a k tomu sme viedli aj našu Pavlínku. Takže dcérka má pestrý jedálny lístok a dopraje si všetko.
Vy ste stále štíhla, aj keď ste pred časom spomínali vaše kilá po pôrode. Máte šťastie na genetiku alebo je to vec správnej životosprávy?
Je to asi kombinácia viacerých vecí. Určite svoju úlohu zohráva aj genetika, dobrý metabolizmus, ale ak by som sa každý deň prejedala, nehýbala sa, asi by som si neudržala plus-mínus svoju hmotnosť. Takže áno, doprajem si všetko, ale s mierou. A snažím sa hýbať – chodím cvičiť a aj na prechádzky so psom.
Čo je pre vás relax?
Rada oddychujem v kuchyni, v prírode, pri cvičení, cestovaní s rodinou, na kávičke s kamarátkami...
Vy pôsobíte stále optimisticky a plná energie, kde a ako „dobíjate“ baterky a čo je pre vás zaručeným elixírom dobrej nálady?
Asi je nemožné mať iba dobrú náladu stále, 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Ani ja nie som nonstop usmiata od ucha k uchu. Ale snažím sa myslieť pozitívne... A snažím sa tráviť čo najviac času s ľuďmi, ktorí sú môjmu srdcu blízki.
Pripravte si crinkles a plnenú pečenú papriku podľa Kvetky Horváthovej:
Diskusia k článku