Majstri varešky:
Jardo Žídek - Šťastné a veselé a nikdy inak

Jardo Žídek, šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. decembra 2020     3 minúty čítania

Každý rok odpovedám na všetky otázky týkajúce sa „netradičných“ vianočných receptov úplne jednoducho – Vianoce sú najtradičnejšie sviatky, aké v našom regióne poznám. Bodka. Ak chcete niečo netradičné, zdieľajte spoločnú domácnosť so zahraničným partnerom, a keď zmiešate svoje zvyky, máte o netradičné recepty postarané.



Foto: Pravda - Ivan Majerský

Už roky na svojich vianočných chutiach nič nemením, a keď sa na mňa zhora pozerá babička Alžbeta, tak sa môže jedine potešiť, ako sa mi tá „jej“ vianočka tento rok zase podarila. Vždy si s prvým hltom spomeniem na ňu. A o tom to má byť, nie? Už pár rokov oslavujeme doma česko–slovenské Vianoce, išlo však viac o spojenie zvykov dvoch rodín ako dvoch štátov.

Neviem ako u vás, ale aj keď si počas roka dám zemiakový majonézový šalát či vyprážanú rybu, zvláštnu chuť má „iba“ na Štedrý deň. Je to zmes spomienok, lásky a atmosféry, ktorá sa deje len jediný čas v roku.

Preto skúšajte a ochutnávajte počas celého roka, ale na Vianoce si vytvorte domáce zvyky, ktoré budú špeciálne pre vás. Aby si raz vaše deti s prvým hltom na vás spomenuli. Preto vám dnes predstavím recepty, bez ktorých to na sviatky u nás nejde.

Prajem vám voňavé, pokojné a požehnané Vianoce, nech máte pod stromčekom veľa lásky, radosti a nádeje.

Tradičné Vianoce podľa Jarda Žídeka:








Diskusia k článku

eddy13
Jardo,Šťastné a Veselé...tu vianočku máš na Boží Hod ráno,alebo ju dáš ešte dnes? :-D






 



TOPlist