Helena Vondráčková:
Doma je v hudbe aj v kuchyni! (VIDEO)

redakcia, 26. mája 2011     4 minúty čítania

Ako speváčku ju azda netreba predstavovať, viete však aká je kuchárka?

Na konte má stovky hitov, jej piesne poznajú celé generácie. Helena Vondráčková nám však dala možnosť nazrieť aj do iného zákutia svojho umenia. Zvŕtať sa vie totiž nielen na pódiu, ale aj za sporákom.


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Helena Vondráčková


„Varí sa“ ľahšie hudba a obľúbené pesničky, alebo nejaká pochúťka na tanieri?

Ono tam asi nebude veľký rozdiel, pretože aby sa uvarilo niečo dobré, musíte mať dobrý základ, dobré ingrediencie, a tiež musíte vedieť, ako to všetko pekne zmiešať dohromady. Čím to prikoreniť, aby to bolo chutné, pikantné. Takže pre kuchyňu aj pre hudbu platia rovnaké zásady.

Ako interpretka ste dobrá kuchárka, vaše piesne sú fantastické. Aká ste však v kuchyni ako skutočná kuchárka?

Môj muž tvrdí, že som báječná kuchárka. Vždy mám dobrý pocit, keď niečo uvarím a vidím, s akou chuťou to zje. To je snáď najväčšia pocta, akú môže kuchárka dostať a z toho mám radosť.

Počas vašej bohatej kariéry ste iste navštívili množstvo hotelov a reštaurácií po celom svete. Je strava interpreta pestrá v rámci takéhoto stravovania? A ako si pri tomto režime stále udržiavate skvelú líniu? Asi si nemôžete dovoliť nejaké „fajnšmekerské“ chúťky...

Je to presne naopak. „Fajnšmekerské“ pochúťky si ja práve v hoteloch dávam, pretože ma to veľmi zaujíma. A vždy v tej zemi, v ktorej som, sa snažím ochutnať typické jedlo. Keď som bola v Japonsku, tam sa domácej kuchyni nedalo vyhnúť. Bola som tam mesiac a pol, tak si azda viete predstaviť, že som ochunávala dosť intenzívne. (smiech) A to isté po celom svete, či už to bolo Rusko, Francúzsko, Taliansko, Južná Amerika... Skrátka, každá krajina má svoju lahôdku a svoju zaujímavú časť kuchyne.

Prezraďte nám váš recept „Heleny Vondráčkovej“! Čo by ste nám pripravili na večeru, aby to bolo aj chutné a aj rýchlo pripravené?

Tak niečo rýchle a aktuálne.... Rýchlo sa dajú urobiť miešané vajíčka! (smiech) Ale keď chcete urobiť niečo dobré, poradím vám jeden dobrý recept. Je naň treba trochu viac ingrediencií:


Recept na Plnku a la Helena Vondráčková

Ingrediencie:
400 g šunky, 300 g tvrdého syra, 5 malých cukín, 4 mrkvy, 1 veľkú cibuľu, 5 vajíčok, 1 prášok do pečiva, polohrubá múka, menšia šálka olivového oleja, soľ, oregano, alebo muškátový kvet.

Postup prípravy:
Všetky suroviny nakrájate na malé úzke rezance, šunku na kocky, môže sa kombinovať napríklad aj s údeným mäsom. Všetko zmiešate v jednej veľkej mise, pripravíte si plech, všetko naň rozložíte. Masa by nemala byť ani príliš tekutá, ani tuhá. Bude to vlastne niečo ako plnka. Ale je vynikajúca, môže sa tam dať aj troška cesnaku. Je vynikajúca, keď sa podáva teplá, ale ak čakáte návštevu a máte toho veľa, môžete ju podávať aj v studenej forme, s kyslou uhorkou - a to je teda paráda! :-D





Súťaž:

V názve ktorej piesne Heleny Vondráčkovej sa nachádza nejaká spojitosť s kuchyňou, či
s gastronómiou?


Kto ako prvý správne odpovie na súťažnú otázku, získa podpísané DVD Helena – Já jdu dál 1968 – 2010.

Odpovede posielajte na adresu redakcia@varecha.sk.

Výhercom je pán Roman Futo z Mostu pri Bratislave, ktorého odpoveď bola pieseň "Bonbón". Srdečne blahoželáme!





Diskusia k článku

hubata
Helenka je proste aj do voza aj do koča, vždy v dobrej nálade, usmiata. Mám ju rada lebo je super baba !
dedinka
Pani Helenku obdivujem,mám rada jej pesničky a samozrejme že vyskúšam ponúknutý recept.Je to veľmi zaujímavé.Teším sa na ďalšie zaujímavé recepty Varechy.....






 



TOPlist