Foto: Pravda - Robert Hüttner
Praktizujúci odborník a skvelý gurmán. Jeho „vídeňské šnicle“ sú známe v širokom okruhu jeho priateľov. Túto viedenskú špecialitu však vníma svojimi vlastnými zmyslami. Žiadna teľacina, žiadna morčacina. Nuž a bravčovina? Môže byť, tvrdí Alino. „Karmenádľa“, stehno i pliecko je možné na šnicel „schosnovať“. Najlepší rezeň je však podľa jeho slov z krkovičky!
Požiadal som učiteľku Božku, organizátorku našich letných grilovačiek, aby pozvala i Alina. A tak sa i stalo. Alino sa náležite pripravil a priniesol so sebou dobré kilo pácovanej krkovičky. Božka ju vyutierala bielym obrúskom ako detskú prdelku a hneď ju položila na gril. Alinovi zaiskrili oči, otvoril fľašu plzenského, ponalieval nám a zvyškom pokvapkal rezne krkovičky. Tá sa opekala pomaly a pri malom ohni dobrú polhodinku. Keď ste ju dali na tanier, rozvoniavala široko–ďaleko. Kto ako, jedla sa s horčicou, olivovým pestom aj ajvarom.
Nepilo sa víno, čapovalo sa, ako inak, vychladené plzenské z päťlitrového súdka. Grilovaná krkovička všetkým chutila a Alino sa vznášal v nebesiach. Konečne okolie presvedčil, že má vycibrený gastronomický vkus.
Diskusia k článku