Druhá šanca:
Čo s prezretým ovocím, ktoré už nikto nechce? 7 dobrôt, po ktorých sa len tak zapráši

Jarmila Horváthová, 10. augusta 2023     7 minút čítania

Poradíme vám, kde všade nájde uplatnenie ovocie, ktoré stratilo svoju sviežosť a doma nad ním už všetci ohŕňajú nos. Týmto pochúťkam ale určite neodolajú.



Foto: Shutterstock

5. Crumble

A z Francúzska prejdeme do Veľkej Británie. Crumble je tradičný anglický dezert, v ktorom sa ovocie v zapekacej mise zasype posýpkou a upečie dochrumkava v rúre. Ešte horúci výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Ak chcete mať nejaký dezert pripravený rýchlo, s minimom námahy a spotrebovať zvyšky ovocia, crumble je ideálnym riešením. Namiesto klasickej posýpky z masla, cukru a múky či orieškov, môžete ovocie prekryť rozdrvenými sušienkami s maslom. Väčšie kúsky ovocia predtým nakrájajte na kúsky, bobuľové ovocie vám samozrejme túto prácu ušetrí.






ANKETA: Dokážete zužitkovať ovocie, ktoré už nikto nechce jesť?

86,5%



13,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist