Foto: Pravda - Robert Hüttner
Uvedomil som si to i minulú sobotu. Bola u nás menšia rodinná oslava a boli prítomní i moji štyria vnuci. Hugo, Max, Paľko a Adamko. Všetci mäsko obľubujú, ale nevedia, že nie je až také zdravé. Nariadil som preto diétnu grilovačku. Pozháňal som zeleninu od výmyslu sveta. Hralo to farbami. Žltá, biela i zelená cuketa. Čierne, červené i žlté paradajky, papriky štyroch farieb, čierny baklažán. Biela i zelená špargľa, mladé fazuľové struky. Nuž a aby to nebolo len o zelenine, na grile sa ocitlo i tofu, teľacie párky a vlastnoručne pripravené plátky kukuričnej polenty.
Grilovalo sa „elektricky“, nie nad pahrebou. Nový elektrický gril bol v záruke a fungoval na jednotku. Diétne dobroty voňali i chutili. Bolo ich však treba čímsi zapiť. I dospelí sa prispôsobili deťom. Limonáda z kvetov bazy s mätou a plátkami vlastných citrónov chutila všetkým. Po západe slnka vnuci zaspali a dospeláci si mohli načať i fľašku zeleného muškátu...
Diskusia k článku