Chutí, ale nevonia:
6 tipov, ako dych a pokožku zbaviť zápachu po cesnaku

Jarmila Horváthová, 8. marca 2023     3 minúty čítania

Po konzumácii cesnaku zapácha nielen dych, ale cítiť ho aj z pokožky a potu. Nepríjemnú arómu môžete zmierniť, alebo aj úplne odstrániť, záleží na tom, aké množstvo cesnaku ste zjedli.

3. Žuvajte kávové zrná a kardamóm



Foto: Shutterstock

Ak máte doma kardamóm, jeho žutie zápach neutralizuje. Robia to tak napríklad v Indii. Podobne fungujú aj kávové zrná. Aby ste rozptýlili nepríjemnú arómu, žujte ich asi desať minút. Pomáha aj čerstvý zázvor, žujte malé kúsky čo najdlhšie.





ANKETA: Máte radi v jedle cesnak, aj keď potom váš dych nevonia?

90,5%



9,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist