Fedor Malík:
Chudnite v lietadle

Fedor Malík, 25. júna 2013     2 minúty čítania

Sadnúť do obrovského oceľového vtáka a nechať sa v desaťkilometrovej výške unášať tisíce kilometrov na juh či na západ, to ma jednoducho fascinuje. Cítim sa bezpečne, čítam si, snívam a občas sa teším, akou dobrotou nás stevardky prekvapia.


Foto: Pravda - Ivan Majerský
Bývajú rôzne. Skvelí sú Holanďania i Nemci, mizerní sú Španieli. Na palubách ich hučiacich mašín som bol párkrát v Latinskej Amerike a nemám na nich dobré spomienky. So zmiešanými pocitmi som si sadol do ich airbusu aj nedávno. Letel som do Madridu a moje obavy sa opäť naplnili. Iberia nie je pohostinná, i za pohár vody sa tam platí. Môžete si však objednať víno, cavu, pivo a napokon aj drobnú „papaničku“. Viac–menej diétnu. Potlačíte hlad, nepriberiete a tenšia bude i peňaženka. Môžete si vybrať zo štyroch druhov obložených chlebíkov – sandwich vegetal alebo sandwich club (ten je so šunkou). Prísne pravidlá diéty napĺňa „como siempre tradicional“. Medzi dvoma tvrdými pšeničnými plackami je plátok eidamu. „Komfortnú“ ponuku dopĺňa „baguette with ham and olive oil“. Aksi želáte „kompletné“ menu, prinesú vám kolu alebo minerálku. Dáme prednosť fľaštičke tichej vodičky. Potom vás zinkasujú.
Zaplatíte tristo korún, pardon, desať eur... Ja som ich ušanoval. Mal som so sebou poživeň z domu. Samozrejme diétnu. Dve celozrnné kaizerky s ľadovým šalátom a nízkotučným syrom.



Diskusia k článku

kuchticka
Neletela som so vsetkymi aeroliniami, ale mam dobru - velmi dobru skusenost so SAS (skandinavske aerolinie). Vzdysme boli velmi spokojne nakrmeni i obsluzeni bez akehokolvek doplacania. Mali vzdy vybornu kavu, vino k veceri, alebo pivo patrilo k tej veceri bezplatne. Mozna sa uz tiez prisposobili ostatnim v inkasovani za potraviny, lebo naposledy som snimi letela pred 6. rokmi.
micanela
suhlasim s p. Malikom - letela som s viacerymi spolocnostami a jedlo bolo vzdy odporne /bez ohladu na to, ci bolo v cene letenky alebo nie/
valeri
p. Malík, mohli by ste mi prezradiť ako ste tie kaizerky prepašovali do lietadla? Ja som letela vlani z Mníchova na Madeiru a ani jablko som si nemohla vziať so sebou, a let trval 4 hod, veru aj hlad sa ohlásil :-)) V septembri budem znovu letieť z Mníchova na Azory a tiež by som si rada vzala so sebou aspon nejaké ovocie, len neviem ako ??? :-))
lusinkab
Pri nizkonakladovych spolocnostiach sa bud najem na letisku alebo si urobim nejaku bagetu na cestu ale teraz som mala posledne 3 lety s Emirates a neviem mne osobne jedlo velmi chutilo,personal super a este som sa ani poriadne neusadila a uz som mala poharik vinka v ruke. Podobnu skusenost mam aj s TAM ty su tusim brazilska spolocnost ale jednu spolocnost s ktorou som rezignovala letiet pred 2 rokmi je Ryanair a na mile obchadzat bratislavske letisko. A @valeri nejaku domacu bagetu by sa dalo zobrat ale jablko a ine ovocie to radsej nie.
huck
Doteraz mam najlepsiu skusenost s holandskou polocnostou KLM. Vynikajuce profesionalne sluzby, a o jedle a piti, len v superlative :) Rancuzje avio kompanie by som moc nechvalila, so spanielskymi avio komp mam velmi zle skusenosti ... a snad by som sa mohla pochvalit aj americku Deltu...
2010
Su aerolinky ked ma clovek chut prileti obzraty a opity, a ako plus letusky su modelky - Emirates .






 



TOPlist