Foto: rebarbora.blog
Meno Barbora Kyšková pozná asi len okruh jej známych, ale keď sa povie Barbora ReBarbora, tým, ktorí sa zaujímajú o zdravú stravu alebo hľadajú jedlá zo zeleniny, „svitne“. Svoj vegánsky blog plný receptov totiž pripravuje Barbora Kyšková už niekoľko rokov. Hovorí, že vymýšľanie receptov je jej vášeň.
Najprv bola vegetariánka, po narodení dcéry prešla úplne na rastlinnú stravu a začala sa špecializovať na recepty zo surovín rastlinného pôvodu. Pripravuje aj úspešné školy varenia. Je presvedčená o tom, že jedlo je láska a varenie a jeho príprava je spôsob, ako si ju prostredníctvom jedla dopriať. Nepozerá na varenie ako na nutnosť, ale ako na niečo, k čomu pristupuje s ľahkosťou. Zvládnuť toto umenie tiež učí na svojich kurzoch.
Diskusia k článku