Barbora Kyšková:
Vegánske jedlá plné lásky

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 7. júna 2023     3 minúty čítania

Jedlo pripravené zo zeleniny a z rastlinných surovín vôbec nemusí byť fádne. Dokazuje to foodblogerka Barbora Kyšková, ktorá na svojom blogu predstavuje zdravé, vyvážené a zároveň veľmi chutné jedlá.



Foto: rebarbora.blog

Meno Barbora Kyšková pozná asi len okruh jej známych, ale keď sa povie Barbora ReBarbora, tým, ktorí sa zaujímajú o zdravú stravu alebo hľadajú jedlá zo zeleniny, „svitne“. Svoj vegánsky blog plný receptov totiž pripravuje Barbora Kyšková už niekoľko rokov. Hovorí, že vymýšľanie receptov je jej vášeň.

Najprv bola vegetariánka, po narodení dcéry prešla úplne na rastlinnú stravu a začala sa špecializovať na recepty zo surovín rastlinného pôvodu. Pripravuje aj úspešné školy varenia. Je presvedčená o tom, že jedlo je láska a varenie a jeho príprava je spôsob, ako si ju prostredníctvom jedla dopriať. Nepozerá na varenie ako na nutnosť, ale ako na niečo, k čomu pristupuje s ľahkosťou. Zvládnuť toto umenie tiež učí na svojich kurzoch.

Inšpirujte sa chutnými receptami plnými zdravej zeleniny:

Farebný šalát s pečenou zeleninou

Recept - Šalát s pečenou zeleninou
Foto: rebarbora.blogFarebný šalát s pečenou zeleninouAk by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou alebo pohánku, prípadne opražený tempeh alebo tofu.

Grilovaný ružičkový kel s batatom a s brusnicami

Recept - Grilovaný ružičkový kel
Foto: rebarbora.blogGrilovaný ružičkový kel s batatom a s brusnicamiRužičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu.

Chrumkavý šalát s beluga šošovicou, s feniklom a s avokádom

Recept - Šalát s feniklom a šošovicou
Foto: rebarbora.blogChrumkavý šalát s beluga šošovicou, s feniklom a s avokádomFenikel je zelenina, ktorá je bohatá na horčík a vápnik a tiež na komplex vitamínu B, je teda dôležitá pre ľudí, ktorí jedia vegánsku stravu, ale, samozrejme, aj pre „všežravcov“, navyše je veľmi chutný.




Diskusia k článku







 



TOPlist