Foto: Pravda - Robert Hüttner
Šiškám a palacinkám sa budeme venovať niekedy inokedy. Dnes si pripravíme nejakú placku. Môžete sa rozhodnúť. Mám recepty na placky indické, ryžové, lososové, pivné, zemiakové, zelerové, tekvicové, mrkvové, kapustové, špenátové, dubákové, cesnakové, litovské i vietnamské. Váhate? Nuž tak skúsime placky sladké – „placki deserowe“.Vybral som za vás „placki z bananów“. Robila ich aj moja stará mater. Banány v jej časoch boli takmer nedostupným tovarom a placky z nich boli gastronomickým komfortom. Na ich prípravu sú potrebné štyri vyzreté žltučké banány, dve lyžice citrónovej šťavy, štyri lyžice pšeničnej múky i cukru, vajce, štvrť litra mlieka a jeden prášok do pečiva. Banány rozotrite a rozmiešajte v nich všetky ingrediencie a ako placky ich pečte na rozpálenom oleji. Dozlatista.
Podávajte so šľahačkou a dospelým nalejte i čašu vychladeného bieleho pinotu. Je lepší ako to kalifornské Chardonnay, je „náš“...
Diskusia k článku